среда, 11. јун 2014.

Golić: Još uvijek čekamo odgovor gradskih vlasti

BANJALUKA - Rukometaši Borca ostvarili su, osvajanjem duple krune, veliki uspjeh, ali sada, nažalost, postoje realni izgledi da ga ne krunišu zasluženim izlaskom u Evropu.

Naime, rok za prijavu ekipa za učešće u kvalifikacijama Lige šampiona ističe danas, a ''crveno-plavi'' još uvijek nemaju 25.000 evra potrebnih za depozit.

Direktor kluba Nebojša Golić tvrdi da postoje određena obećanja, ali da još uvijek ništa nije pristiglo na račun.

- Imamo od čelnika grada usmeno obećanje da će taj problem biti riješen, ali vrijeme ističe, a po tom pitanju još uvijek ništa konkretno nije urađeno. Još uvijek nismo sigurni šta da uradimo jer, ako se prijavimo pa odustanemo, slijedi nam drastična kazna, a ako se ne prijavimo, opet nije dobro - rekao je Golić.

Istovremeno, na adresu ''velikana iz Gospodske ulice'' stigao je i dopis od zeničkog Čelika u kojem se, pored čestitke za osvajanje Kupa i prvenstva BiH, nalazi i jedna interesantna konstatacija.

- Poštovani sportski prijatelji, čini nam veliko zadovoljstvo da vam ponovo, nakon osvajanja Kupa BiH, iskreno čestitamo i na osvojenom prvenstvu BiH: dupla kruna za RK Borac - svaka vam čast!

Čestitke upućujemo svima, prije svega, igračima, zatim trenerima, upravi i navijačima!

Nažalost, oni koji su se zaklinjali na poštenje (Konjuh i Bosna) pokazali su se u punom svjetlu - namještajući rezultat u Sarajevu! Neodigravanjem utakmice u zakazano vrijeme (20 časova), već 10 minuta kasnije od utakmice u Zenici, prateći rezultat iz Gradske arene, sve su rekli o sebi.

Ali, to nema veze sa vama - vama čestitamo na sportskoj i korektnoj borbi i pobjedi u Zenici!

Što se tiče saradnje, nama je čast da sarađujemo sa vama, sa klubom koji ima tradiciju, u kojem se sportska borba smatra prijateljstvom i sportskim nadmetanjem, a ne neprijateljstvom - stoji u dopisu potpisanim od uprave i igrača RK Čelik iz Zenice.

Naravno, u redovima Banjalučana ovaj gest rivala iz Zenice dočekan je s oduševljenjem.

- Nakon prave histerije i napada na nas iz Živinica i Sarajeva, nešto ovako je pravi melem na ranu. Hvala našim sportskim prijateljima iz Zenice na čestitkama, otkrivanjem zakulisnih radnji pokazali su i svu svoju veličinu - istakao je Golić.

Press RS

Нема коментара:

Постави коментар