четвртак, 1. мај 2014.

I Republika Srpska ima svog Čelzija

DONJA TRNOVA - Fudbal u Donjoj Trnovi kod Ugljevika ima veoma dugu tradiciju. Prvu fudbalsku loptu u Donju Trnovu doneo je Zoran Marinković davne 1946. godine, a te iste godine formiran je i prvi fudbalski klub pod nazivom Partizan. Klub se veoma uspješno takmičio u raznim rangovima takmičenja sve do 1992. godine, kada je prestao da radi, ali je poslije četiri godine obnovio svoj rad a Partizan je trenutno član Regionalne lige RS, grupa Istok.

Međutim, 2006. godine došlo se na ideju da se formira i drugi fudbalski klub u Donjoj Trnovi, da bi godinu dana i zvanično registrovan i to pod imenom Čelzi.

- Ideju o pokretanju i osnivanju novog fudbalskog kluba u Donjoj Trnovi pokrenuli smo 2006. godine. Pošto smo već u našem mjestu imali klub sa imenom Partizan, naša prvobitna želja je bila da se novi fudbalski klub zove Crvena Zvezda. Međutim, prilikom registracije kluba nismo mogli pod tim imenom da prijavimo novi klub, pa smo došli na ideju da klub nosi ime Čelzi, po slavnom Engleskom klubu - ističe Čedomir Lujanović, jedan od osnivača kluba i predsjednik Čelzija.

Veliki doprinos osnivanju fudbalskog kluba Čelzija dao je i Mitar Mitrović, trener Čelzija.

- Čelzi se već sedam godina takmiči u Opštinskoj ligi Ugljevik. Nemamo ambicije plasmana u viši rang, jer želimo da okupimo omladinu našeg sela, koja nije dobila šansu da se dokaže u prvom timu Partizana, a i ujedno da se družimo i nastavimo drugarstvo koje krasi našu ekipu. Do sada nismo ostvarivali neke zapažene rezultate u prvenstvu, ali ko zna, možda i u nekom budućem vremenu i budemo jurišali na prvo mjesto i ulazak u viši rang - rekao je Mitrović.

U sezoni 2013/14. godine u Opštinskoj ligi Ugljevik takmiči se pet ekipa, a Čelzi je odigrao tri utakmice i još uvijek je bez bodova. U prvom kolu na domaćem terenu Čelzi je izgubio od Priboja sa 1:2, a u narednom kolu u Koreniti od domaćeg Graničara sa 0:2. Čelzi je u trećem kolu bio slobodan, a rival u četvrtom kolu bila je Budućnost u Ravnom Polju, i u tom susretu je doživljen poraz sa 1:2.

Milan Đorđić

Нема коментара:

Постави коментар