уторак, 29. април 2014.

Uspjeh za istoriju


Košarkaši Rogatice

ROGATICA - Košarkaši Rogatice okončali su ligaški dio nadmetanja u prvoligaškom karavanu na visokom četvrtom mjestu što im je otvorilo vrata doigravanja za prvaka Republike Srpske.

Malo ko je Rogatičanima davao šanse pred početak prvenstva da će ostvariti ovako dobar rezultat. Mnogi su ih vidjeli kao jednog od glavnih kandidata u borbi za opstanak, ali su oni razuvjerili sve "nevjerne Tome" i dobili priliku da i kroz Play-off potvrde svoj kvalitet.

- Ovo je jedan od najvećih uspjeha košarkaša Rogatice u bogatoj istoriji, a plod je zajedničkog rada igrača, stručnog štaba i Uprave. Kada smo prije dvije godine preuzeli klub, cilj je bio da postanemo stabilan član košarkaške elite Srpske, a poseban akcenat stavili smo na rad sa mlađim selekcijama, pa uglavnom ekipu sačinjavaju domači igrači uz par pojačanja iz komšijskih opština. Finasije su kao i svima bile glavni problem, ali ponajviše zahvaljujući sredstvima iz budžeta opštine Rogatica namijenjenih za sport i nešto uz pomoć sponzora, uspjeli smo da konsolidujemo klub i rezultat je došao. Moramo napomenuti da smo raspolagali zaista sa skromnim finansijama, ali smo domaćinski gazdovali igrači i treneri su imali dobru logistiku i na kraju smo svi zadovoljni. Nadamo se da će tako biti i nakon Play-offa - istakao je predsjednik KK Rogatica Nebojša Popović.

Trener Mladen Šibalija smatra da je ostvareno više od planiranog, ali se potajno nada da u doigravanju može biti još iznenađenja.

- Prvo moramo odati priznanje našim igračima za sve što su uradili u protekloj sezoni i pokazali kako se bori za boje kluba. Kroz prvenstvo smo potvrdili da se ravnopravno možemo nositi sa svijm članovima Prve lige. Potpuno rasterećeni ulazimo u Play-off, gdje nam je protivnik HEO koji je favorit i glavni kandidat za titulu. Mi smo od Bilećana u prvenstvu oba susreta tijesno izgubili, pružili smo im jak otpor, a čak je malo nedostajalo da naš tim slavi u tim duelima. Odlično poznajemo ekipu HEA i potajno se nadamo da možemo napraviti iznenađenje i zakucati na vrata finala - zaključio je Šibalija.


Slaviša Vukašinović

Нема коментара:

Постави коментар