петак, 27. јун 2014.

Nećemo igrati dok narod pati

BANJALUKA - Košarkaši Igokee definitivno neće igrati u Evrokupu iduće sezone, potvrdio je predsjednik kluba Boris Spasojević.

Aleksandrovčani su to pravo stekli zauzimanjem šestog mjesta na tabeli Jadranske lige, ali neće drugu sezonu zaredom da nastupaju u drugom po kvalitetu evropskom takmičenju.

- Zvanično smo odustali od takmičenja u Evrokupu za šta bi morali da platimo kotizaciju. Želimo da budemo solidarni sa srpskim narodom koji je preživio veliku tragediju i ne bi bilo u redu da trošimo pare na Evrokup dok su neki stanovnici ostali bez svega u poplavama - izjavio je Spasojević.

Igokea još nema trenera pošto je okončanjem takmičenja u Ligi BiH ugovor istekao Vladi Jovanoviću. Upravo je Jovanović prva i najveća želja rukovodstva kluba, ali u slučaju da on ne prihvati ponudu imaju plan B.

- Jovanovićev menadžer poslaće nam odgovor i danas ćemo znati da li će on ostati na našoj klupi ili ne. U slučaju da odbije ponudu, imamo tri ili četiri imena sa kojima ćemo krenuti u pregovore - kazao je Spasojević.

Što se tiče igračkog kadra trenutno samo tri igrača Draško Knežević, Aleksandar Radukić i Željko Klještan imaju ugovore za iduću sezonu.

- Nećemo nikoga dovoditi dok ne angažujemo trenera i onda ćemo krenuti u kompletiranje igračkog kadra. Cilj će nam biti podmlađivanje ekipe i angažovanje mlađih igrača uz samo dva iskusnija. Sa pripremama ćemo krenuti sredinom avgusta i imaćemo dovoljno vremena da se spremimo - istakao je Spasojević.

EKIPE
U Evrokupu će igrati: Artland (Njemačka), Banvit (Turska), Šarlroa (Belgija), Bešiktaš (Turska), Bisons (Finska), Broze Baskets (Njemačka), Budućnost (Crna Gora), Saragosa (Španija), Kahasol (Španija), Asesoft (Rumunija), Oldenburg (Njemačka), Ređo Emilija (Italija), Gran Kanarija (Španija), Dižon (Francuska), Himki (Rusija), Krasni Oktobar (Rusija), Lijetuvos Ritas (Litvanija), Lokomotiv Kuban (Rusija), Kantu (Italija), PAOK (Grčka), Pariz (Francuska), Partizan (Srbija), Karšijaka (Turska), Nansi (Francuska), Telekom Bon (Njemačka), Trijumf (Rusija), Olimpija (Slovenija), Ventspils (Letonija), Roma (Italija).
Milan Zubović

Нема коментара:

Постави коментар