субота, 2. август 2014.

Četiri saveza u deset kvadrata

DOBOJ - U Doboju je, nakon poplave, sve moguće. Oni koji su bliže donacijama i izvorima sredstava brže i efikasnije vraćaju se ka normali, a oni koji su tavorili ili radili u lošim uslovima sada su na ivici opstanka.

Najbolji primjer za ovu tvrdnju je rad sportskih, odnosno fudbalskih saveza. Poplavom su uništene prostorije, inventar i sva dokumentacija u Opštinskom i Područnom fudbalskom savezu kao i Savezu fudbalskih sudija i instruktora, odnosno Sportskom savezu Doboj.

Očekivala se reakcija bilo s koje strane: opštinske ili saveznih organa, ali niko nakon tri mjeseca nije ništa učinio da obezbijedi alternativni radni prostor.

Do početka prvenstvene sezone ostalo je 15 dana, a zaposleni u savezima imaju pune ruke posla. Na njima je da organizuju i realizuju seminare za sudije, delegate , kontrolore..., izvrše registraciju i preregistraciju fudbalera, sačine liste sudija, i sve druge poslove.

Njih petoro: Ljubiša, Božo, Dragica, Slobodan i Slavko, smješteni u prostoriju Sokolskog doma od desetak kvadrata, pokušavaju da tako veliki posao privedu do početka prvenstva i zadovolje zahtjevima svih klubova i pojedinaca. Za običnog posmatrača to je van svih ljudskih normi. Ali, oni su uporni...

Međutim, ostaje otvoreno pitanje da li imaju savjesti odgovorni u višim fudbalskim i društvenim organima da od njih traže da ispune sve rokove u ovakvim uslovima. Sigurno je da će tražiti jer za njih je sve - normalno.
Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар