среда, 23. јул 2014.

Ko će prozvati rukometaše Borca m:tel?

BANJALUKA - Aktuelni šampioni i osvajači Kupa BiH, rukometaši banjalučkog Borca, trenutno se nalaze na zasluženom odmoru, ali je već za ponedjeljak, 28. jul, zakazana prozivka i početak priprema za narednu sezonu.

U međuvremenu, Banjalučani su ostali bez šefa stručnog štaba, Janija Čopa, koji se vratio u Sloveniju, te iskusnog čuvara mreže, Maria Blaževića, koji će karijeru nastaviti u Rumuniji. Mjesto prvog trenera zvanično je još uvijek upražnjeno, ali su velike šanse da na klupu "crveno-plavih" sjedne Aleksandar Međedović, nekadašnje lijevo krilo Borca i trener mlađih kategorija, dok bi njegov prvi pomoćnik trebalo da bude Igor Rađenović. Ipak, u klubu još uvijek ne potvrđuju njihovo imenovanje.

- Zvanično, Borac još nije riješio pitanje glavnog trenera i ostalih članova stručnog štaba, ali to će biti urađeno uskoro. Jedino što je danas defininitvno poznato to je da u ponedjeljak počinjemo sa radom. Doduše, igrači su dobili instrukcije i svi su individualno trenirali, tako da vjerujem da će taj početak rada proteći bez većih problema - rekao je direktor Borca Nebojša Golić.

Kada je u pitanju igrački kadar, nekada najbolji srednji bek njemačke Bundeslige ističe da je velika stvar što je skoro kompletna šampionska ekipa Borca ostala na okupu.

- Raduje činjenica da, osim golmana Blaževića, niko nije otišao, pa čak ni natuknuo takvu mogućnost ili zatražio ispisnicu. Prelazni rok je završen, bar kada je u pitanju BiH, ali imamo pravo da angažujemo pojačanja iz inostranstva i potrudićemo se da nađemo kvalitetno rješenje, i po pitanju zamjene za Blaževića, ali i kada je riječ o poziciji lijevog beka. Naravno, i ove godine posvetićemo mnogo pažnje radu sa mladim kategorijama, tako da nije isključeno da nekoliko najtalentovanijih kadeta dobije priliku da radi sa prvim timom - dodao je Golić.

Ono što je, takođe, već sada poznato je da će Banjalučani od 19. do 23. avgusta biti učesnici Međunarodnog TV turnira šampiona "Doboj 2014", što će "crveno-plavima" biti odlična priprema za start regionalne SEHA lige i gostovanje u prvom kolu kod Brest Meškova u nedjelju, 31. avgusta.

- Biće to za nas prava stvar, četiri kvalitetne utakmice, sa solidnim protivnicima, dovoljno da se dotjeraju neke linije u timu. Prije toga odigrali bismo još jednu utakmicu, što bi, prema svim procjenama, bilo dovoljno u pripremnom periodu - zaključio je Golić.
Press RS

Нема коментара:

Постави коментар