понедељак, 30. јун 2014.

Radnik traga za pojačanjima

BIJELJINA - Sa dosta problema i samo trinaest fudbalera na prozivci bijeljinski premijerligaš je počeo pripreme za novu sezonu. U toku ljetnje pauze četvorica standardnih prvotimaca su napustila, a u narednih nekoliko dana može se očekivati novo osipanje igračkog kadra, jer je napadač Marko Obradović veoma blizu prelaska u Nion, dok bi Stanko Ostojić takođe mogao promjeniti sredinu.

Šef stručnog štaba Radnika Srđan Bajić ističe da će u dogovoru sa upravom pokušati da pronaće adekvatna riješenja na deficitarnim pozicijama.

- Na prozivci se pojavilo trinaest igrača, od čega su sedmorica juniora, što jasno pokazuje da ćemo u u odnosu na prošlu sezonu u potpunosti promjeniti tim. Pored igrača koji su već otišli iz kluba, još neki su najavili odlaske, pa će nam biti potrebno nekoliko pojačanja u što kraćem periodu. Trebaće vrijemena za uigravanje zbog čega bi bilo dobro da ekipa bude zajedno od početka priprema. Zbog finansijske situacije u kojoj se klub nalazi vjerovatno nećemo nigde putovati na pripreme, već ćemo kompletan trenažni ciklus odraditi na našim terenima. U planu je odigravanje sedam kontrolnih mečeva, a dodatni problem bi mogla biti činjenica da je naš teren u poplavama oštećen i da će na njemu biti izvođeni radovi – rekao je je Bajić i dodao da će problemi biti riješavani u hodu.

U nekoliko posljednjih dana uprava Radnika je razgovarala sa nekoliko bivših igrača, ali se niko od njih nije pojavio na prozivci. U redove premijerligaša iz Bijeljine vjerovatno će do kraja sedmice doći Filip Vujić, Dalibor Mićić, Cvijetin Pavić, Aco Đokić i Davor Arnautović. Dodatnu glavobolju stručnom štabu Radnika zadaje činjenica da bi i Marko Obradović mogao napustiti klub čime bi ekipa ostala bez napadača.

Defanzivac Stanko Ostojić se pojavio na prozivci, ali je izvjesno da će uzeti ispisnicu i potražiti novi klub.

- Male su šanse da ostanem u Radniku, jer mi je istekao ugovor. Niko od ljudi iz uprave nije razgovarao sa mnom oko mog statusa, a nadam se da će me obavjestiti veoma brzo kako bih mogao potražiti novu sredinu. Još uvijek nisu izmirena dugovanja prema igračima od naredne sezone, a po onome što sam vidjeo na prozivci situacija u klubu nije baš sjajna. U odnosu na prošlu sezonu ostalo je samo par iskusnijih fudbalera, dok ostatak ekipe trenutno čine juniori – zaključio je Ostojić.

Rade Jokić

Нема коментара:

Постави коментар