понедељак, 30. јун 2014.

Mladost čeka pojačanja

VELIKA OBARSKA - Poslije problema sa poplavama koji su fudbal u Semberiji stavili u drugi plan, fudbaleri Mladosti počeli su pripreme za novu sezonu u Premijer ligi BiH. U toku ljetnje pauze nije bilo većeg osipanja igračkog kadra, a ekipu iz Velike Obarske napustili su Dušan Hodžić, Lazar Zečević i Vukašin Benović, dok je na korak od odlaska golman Bojan Tripić.

U toku naredne sedmice uprava kluba bi mogla postići dogovor sa trojicom igrača koji bi se odmah priključili ekipi. Šef stručnog štaba Dušan Jevrić zadovoljan je igračkim kadrom, kao i radom u u uvodnom dijelu priprema.

- Ono što je najbitnije je da smo pripremni proces počeli na vrijeme, te da imamo dovoljno vrijemena da spremni dočekamo početak prvenstva. U ovoj uvodnoj fazi radimo dva puta dnevno i taj ritam će biti na snazi sve do 4. jula kada je planirano da otputujemo na desetodnevne pri preme na Jahorinu. Trenutno na treninzima radi 20 fudbalera, a vjerovatno ćemo igrački kadar kompletirati do polaska na pripreme. Napustila su nas trojica fudbalera u toku ljetnje pauze, te ima najava da bi još neki mogli otići, što znači da moramo dovesti tri ili četiri provjerena igrača. Naš cilj je da u narednu sezonu uđemo igrački jači u odnosu na prethodno prvenstvo – rekao je Jevrić.

Planirano je da Mladost odigra šest kontrolnih mečeva tokom priprema, a prvi susret je planiran za 6. juli sa nekom od ekipa iz Sarajeva. Vezista Mladosti Srđan Savić vjeruje da njegova ekipa u narednoj sezoni ima kvalitet da ostvari plasman u sredinu tabele.

- Ukoliko uspijemo odlaske da nadomjestimo dovođenjem kvalitetnih pojačanja i pripreme odradimo kvalitetno, siguran sam da ćemo u narednom šampionatu zauzeti mjesto u sredini tabele. U proljećnom dijelu prošle sezone smo za mnoge bili veliko iznenađenje, a osim igrača i ljudi iz kluba niko nije vjerovao da možemo izboriti opstanak. U idućoj sezoni želimo svima da pokažemo da te dobre igre nisu bile slučajnost, već da posjedujemo kvalitet i da možemo pomrsiti račune i nekim ekipama koje se ubrajaju u favorite za osvajanje titule – zaključio je Savić.

Od izvora bliskog upravi kluba saznali smo da je veoma blizu dolaska u Veliku Obarsku golman Boriša Bodiroga, za kojeg je interesovanje pokazao i gradski rival Radnik. Doskorašnji defanzivac Radnika Stanko Ostojić, ukoliko se uspije dogovoriti oko uslova, mogao obući ,,zeleno-bijeli“ dres, a na korak od dogovora sa Sembercima je Branislav Arsenijević koji je najavljivan kao pojačanje Borca. Sa ekipom su od prvog dana Duško Stajić i Bojan Marković koji čekaju inostrane ponude, ali ukoliko se izjalove transferi za inostranstvo naredne sezone bi mogli zaigrati za Mladost.

Rade Jokić

Нема коментара:

Постави коментар