понедељак, 30. јун 2014.

Dvojac stigao, čekaju se Korejci

ZVORNIK - Sa pet dana zakašnjenja u odnosu na plan, fudbaleri Drine počeli su pripreme za Premijer ligu, a na prvoj prozivci koju je obavio šef stručnog štaba Dragan Mićić pojavila su se 22 igrača.

Od novih imena na prvom treningu pojavili su se povratnici Aleksandar Ilić, koji je posljednju sezonu nastupao u Istri iz Pule, i Boban Đerić koji se vratio iz Leotara. Najavljeno je da bi premijerligaša iz Zvornika mogao pojačati iskusni štoper Marko Jevtić, dok su blizu dolaska Nikola Radojičić, Dejan Uzelac i golman Filip Erić. U utorak na probu dolaze i dva igrača iz Južne Koreje koji će sa ekipom trenirati narednih sedam dana i ukoliko zadovolje, ostaće u Zvorniku. Kormilar Drine zadovoljan je igračkim kadrom sa kojim je počeo pripreme, a kao glavni cilj za narednu sezonu istakao je opstanak u eliti i afirmaciju mlađih igrača.

- Na prozivci su se pojavili igrači koji su najzaslužniji za plasman u Premijer ligu BiH i dva povratnika u klub sa kojima u napadu dobijamo puno. Na početku priprema radićemo na našem terenu dva puta dnevno u kombinaciji sa teretanom. Taj režim potrajaće do odlaska na desetodnevne pripreme u Krupanj, koji je planiran između 10. i 15. jula. U narednih nekoliko dana priključiće nam se nekoliko pojačanja, pa bez obzira na kašnjenje u početku priprema, sigurno ćemo spremni dočekati početak sezone - rekao je Mićić.

U pripremnom periodu planirano je da Drina odigra šest utakmica, a prvi kontrolni susret igraće na svom terenu 5. jula protiv Donjeg Srema. Kapiten Goran Maksimović vjeruje da će njegova ekipa naredne sezone izboriti opstanak u ligi, ali i da će u Zvorniku biti stvoren stabilan premijerligaš.

- Ekipa je spoj mladosti i iskustva, a sigurno posjeduje kvalitet za elitno takmičenje. Mladi igrači su stariji za godinu, pa će im to donijeti dodatnu mirnoću. Nismo toliko neiskusni, jer su gotovo svi naši igrači već igrali u Premijer ligi - naglasio je Maksimović.

Trener Mićić imaće dva pomoćnika u stručnom štabu. Pored Svetozara Vukašinovića, za drugog pomoćnika, koji će u narednom periodu voditi i mlađe kategorije, imenovan je dugogodišnji prvotimac Drine Aleksandar Vasić.

STADION
Na Gradskom stadionu u Zvorniku završeno je renoviranje svlačionica, pres-centar i loža za novinare, dok bi u narednih nekoliko dana trebalo da bude završena VIP loža. Predsjednik Miodrag Jevtić istakao je da će do početka takmičenja biti završeni svi radovi i da će stadion ispunjavati sve uslove za igranje u eliti.

- U narednoj sezoni glavni cilj nam je da izborimo opstanak u Premijer ligi. Nadamo se da će, pored lokalne uprave, još neki sponzori ući u klub i da ćemo uspješno zatvoriti finansijsku konstrukciju - rekao je Jevtić.

Drago Gajić

Нема коментара:

Постави коментар