субота, 28. јун 2014.

Šampionat BiH u vaterpolu počinje sredinom avgusta

BANJALUKA - Prvi šampionat BiH u vaterpolu trebalo bi da počne sredinom avgusta ove godine, dok će početkom jula biti napravljen kalendar takmičenja.

Predsjednik VS BiH Ivan Lakić potvrdio je da svi klubovi koji su zainteresovani za takmičenje u šampionatu moraju do kraja ovog mjeseca registrovati igrače i prijaviti se za takmičenje.

- U toku je registracija igrača i klubova koji bi igrali prvo prvenstvo BiH. Kad utvrdimo tačan broj klubova koji će igrati, napravićemo kalendar takmičenja i očekujem da prvenstvo počne sredinom avgusta i igralo bi se početkom jeseni. Najvjerovatnije bi se igralo po turnirskom sistemu i jedan klub bio bi domaćim ostalim. Primorani smo da to obavimo, jer samo u Banjaluci i Sarajevu postoje adekvatni bazeni, dok bi se u Neumu igralo na plivalištu - izjavio je Lakić i dodao da očekuje da se takmičenje igra u četiri starosne kategorije - pioniri, kadeti, juniori i seniori.

Uz to najavljeno je i odigravanje Kupa BiH, a turnir bi bio održan u Neumu, najvjerovatnije u avgustu. Lakić je dodao da postoji interesovanje da bude formirana reprezentacija BiH, ali da u ovom trenutku to nije realno očekivati. Šampion BiH steći će pravo nastupa u nekom od evropskih takmičenja, ali još nije jasno definisano kojem.

- Kao članovi LEN-a imamo pravo da se naš prvak prijavi za neko od takmičenja. Ipak, u ovom trenutku kvalitet svih naših klubova daleko je ispod kvaliteta ostalih evropskih ekipa, tako da bi to bila prava avantura - kazao je Lakić.
Milan Zubović

Нема коментара:

Постави коментар