среда, 20. август 2014.

Đukić se vratio u Borac, ostaje i Trkulja

BANJALUKA - Rukometaši Borca u novu sezonu ulaze jači za odlično desno krilo, Milana Đukića, koji se nakon dvije godine vratio iz bjeloruskog Brest Meškova, a raduje i ostanak Gorana Trkulje, za Banjalučane posebno značajnog zbog izvanredne igre u odbrani.

Kako su se među "crveno-plave" još na početku priprema vratili iskusni Srđan Trivundža i perspektivni Duško Hercegovac, Ratko Nikolić potvrdio da će i sljedeće sezone biti član Borca, a potom i doveden golman Stanko Abadžić, jasno je da Banjalučani ponovo imaju tim sposoban da odbrani duplu krunu u BiH, ali i pruži žestok otpor favorizovanim rivalima u okviru regionalne SEHA lige.

- Sigurno da nam mnogo znači to što su svi oni odlučili da ostanu ili dođu u Borac. Sada ćemo imati mnogo veći broj igrača u rotaciji nego što je to bio slučaj prošle sezone, što može da bude od velikog značaja kada dođe kraj sezone i borba za titulu - istakao je trener u stručnom štabu Borca, Igor Rađenović.

Banjalučani su u subotu odigrali i prvu pripremnu utakmicu protiv Dervente (24:24), ali taj rezultat ne brine previše stručni štab šampiona BiH.

- Realno, odigrali smo mnogo bolje u fazi odbrane, u finišu se desio i mali pad, što je i bilo očekivano. U svakom slučaju, ta utakmica nam je pokazala gdje se trenutno nalazimo i na čemu ćemo morati da radimo u narednom periodu - objasnio je Rađenović.

Banjalučani će danas odigrati i prvi meč B grupe 46. Međunarodnog TV turnira šampiona "Doboj 2014", i to protiv poljskog Azotija, na čijoj klupi sedi nekadašnji igrač i trener Borca, Dragan Marković.

- Činjenica je da su naši igrači još teški i umorni jer je ovo prvi put nakon godinu i po dana da ekipa odradi kompletne pripreme. Sad kad pogledam, možda smo mogli i nekih sedam dana ranije da se okupimo, ali i ovo je odlično. Možda bi bilo idealno da SEHA liga startuje bar sedam dana kasnije, ali šta je tu je! U svakom slučaju, pravu formu možemo da očekujemo tek krajem septembra ili početkom oktobra - dodao je Rađenović.

Prema njegovim riječima, na turnir u Doboj putuje 16 igrača, a uz njih će biti i Davorin Vujović, lijevi bek, koji je jedno vrijeme bio na probi.

- On je, što se nas tiče, zadovoljio i sada je preostalo samo da se dogovori s upravom oko angažmana. Ići će i on sa nama u Doboj, možda će imati nešto manju minutažu, ali je veoma bitno da se što bolje upozna sa momcima i osjeti atmosferu jer će se tako mnogo brže aklimatizovati. Iako nam rezultati u Doboju nisu u prvom planu, ipak ćemo dati sve od sebe da se predstavimo u što boljem izdanju - zaključio je Rađenović.
Press RS

Нема коментара:

Постави коментар