уторак, 19. август 2014.

Mihina Sampdorija bacila udicu za Babića

Srđan Babić / foto: MN Press
NOVI SAD - Talentovani štoper Vojvodine Srđan Babić do kraja prelaznog roka će napustiti "Karađorđe". Omladinski reprezentativac Srbije je na cijeni, za usluge mladog Banjalučanina se otima gotovo pola Evrope, a posljednji tim koji je zabacio udicu je Sampdorija, čiji strateg je Siniša Mihajlović.

Jedna od najtalentovanijih generacija u istoriji "lala", koja je novosadskom klubu u maju donijela trofej u Kupu Srbije, polako se raspada. Opterećena finansijskim problemima, menadžerskim spletkarenjima u rukovodstvima i dugom od približno šest miliona evra, Voša ovog ljeta prodaje praktično sve što valja.

Braća Sergej i Vanja Milinković Savić su prodati Genku, odnosno Mančester junajtedu (s tim što Vanja ostaje u Novom Sadu kao pozajmljen igrač), kapiten Nemanja Radoja je završio u Selti, a uskoro bi klub mogao da napusti i supertalentovani štoper Babić.

Za 18-godišnjeg defanzivca su se interesovali Crvena zvezda i Partizan, ali je on u startu odbacio takvu mogućnost. Potom su na adresu Novosađane počele da stižu nove ponude, a najnovija je ona iz Đenove.

"Gazeta delo Sport" piše da je Sampdorija ozbiljna u namjeri da angažuje Babića, kao i da Miha želi da se posao završi što prije. Ekipi je neophodan štoper poslije odlaska Škordana Mustafija u Valensiju, pominjala su se iskusna imena poput Uga Kampanjara, Valtera Samjuela, Marija Jepesa, međutim, čelnici kluba bi željeli mlađeg igrača.

- Ne mogu ni da potvrdim niti da demantujem interesovanje Sampdorije. Činjenica je da je Srđan zapao za oko mnogim klubovima i da ga mnogi renomirani timovi Evrope žele vidjeti u svojim redovima. Gotovo je izvjesno da će do kraja prelaznog roka promijeniti sredinu, kao što je i sigurno da neće ostati u Srbiji. Razmatramo opcije, želimo da vidimo koja je najbolja za Babića, a pri tom ne mislimo na novac, nego na klub u kojem će imati odgovarajuću minutažu - izjavio je Branko Kukolj, predstavnik menadžerske agencije "Friends & football international" koja zastupa Babića.

Pored Srđana, još jedan Vošin talenat iz Srpske, Mijat Gaćinović, je na cijeni i ne bi bilo iznenađenje da i on ovog ljeta napusti "Karađorđe".
Press RS

Нема коментара:

Постави коментар