уторак, 19. август 2014.

Derventa i Esperanca otvaraju tradicionalnu smotru

DOBOJ - Defileom ekipa učesnica i ceremonijom svečanog otvaranja koja će se obaviti danas u 17.00 časova, startovaće 46. izdanje Međunarodnog rukometnog TV turnira šampiona "Doboj 2014".

Ovu smotru otvorenom će proglasiti Jurij Afanasijev, koordinator UN kancelarije za obnovu i razvoj (UNDP) koja je, uz pomoć sredstava dobijenih od norveške vlade učestvovala u obnovi Stadiona sportskih igara na kojem će se Turnir i odigrati.

- Usljed otežanih uslova u kojima se Doboj našao nakon katastrofalnih majskih poplava, Turnir se ove godine održava u nešto skromnijem izdanju jer su sredstva namijenjena za njegovo održavanje umanjena za 50 odsto u odnosu na prošlu godinu. Ipak, vjerujem da imena ekipa učesnica garantuju kvalitet i da će ljubitelji rukometa imati priliku da uživaju u dobrim utakmicama - istakao je Enes Suljkanović, predsjednik Izvršnog odbora Turnira, napominjući kako su i neke ekipe učesnice dale svoj doprinos.

Tako reprezentacija Irana sama snosi sve troškove učešća, dok je banjalučki Borac odlučio da dođe tek drugi dan, i tako organizatoru uštedi jedan kompletan pansion.

Mjesto upražnjeno odustajanjem domaće Sloge zauzela je ekipa Dervente, tako da neće biti problema da se zadrži kontinuitet i takmičarski oblik ove manifestacije koja se nalazi u zvaničnom kalendaru Svjetske (IHF) i Evropske (EHF) rukometne federacije.

Kao svojevrstan uvod u Turnir sinoć je, treću godinu za redom, održana "Parada sporta" na kojoj je učestvovao veliki broj dobojskih sportista iz većine gradskih sportskih kolektiva.

Prvog takmičarskog dana, od 17.30 časova, igraće Derventa i Esperanca (Tunis), reprezentacija Irana i poljski Azoti snage će odmjeriti u 19.15, da bi od 21.00 čas na teren izašli prošlogodišnji pobjednik, Tatran iz Slovačke i šabačka Metaloplastika.

Press RS

Нема коментара:

Постави коментар