среда, 23. јул 2014.

Sivi oblaci nad ''Lukama''

DOBOJ - Nakon duže pauze na dobojskim Lukama pojavili su se fudbaleri koji bi trebalo da čine okosnicu ekipe za start u drugoligaškoj konkurenciji. Naime, Vedran Sofić, šef Stručnog štaba, izvršio je prozivku i počeo da radi sa trenutno raspoloživim snagama.

- Nakon debakla u prvoligaškoj konkurenciji, čekalo se na sastanak Izvršnog odbora kluba, kako bi se napravila analiza protekle sezone i zauzeli jasni stavovi o pripremama za tamičenje u Drugoj fudbalskoj ligi RS, ''Zapad''. Međutim, kako se to nije dogodilo ni poslije mjesec i po dana, odlučio sam da, nakon razgovora sa Borisom Jerinićem, predsjednikom, pozovem fudbalere na početak priprema za narednu takmičarsku sezonu. Na prozivku se javilo osam prvotimaca i devet juniora od koji su neki već debitovali u prvom timu. Dogovorili smo se o narednim obavezama i počeli treninge, kaže Sofić.

Kako prvoj prozivci nije prisustvovao niko od članova Izvršnog odbora, osim Miroslava Kršića, jasno je da su svi okrenuli leđa od kluba u koji su se do juče zaklinjali i kome su prošle godine u ovo vrijeme predviđali da će nastupati u Premijer ligi BiH.

- Moje je da radim sa fudbalerima koji su se javili na prozivku i pokušam da vratim neke od Sloginih fudbalera koji su otišli u druge klubove a tu mislim pre svega na Lukića, Blagojevića, Gavrića, Tadića... Sa njima bi se moglo računati da bi Sloga mogla ući u bitku za prvu polovinu drugoligaške tabele, naglašava mladi stručnjak na čija leđa je natovaren veliki teret.

Koliko god Vedran Sofić bio optimista i sa zavidnim elanom krenuo u pripreme, ostaju sivi oblaci nad Lukama, jer mnogo toga je nejasno. Niko ne garantuje da će i ovi fudbaleri koji su počeli pripreme imati dovoljno strpljenja da rade ukoliko se riješe osnovni problemi a to su normalni uslovi za rad i sređeno finansijsko stanje. 

Trenutno, svlačionice nisu u upotrebi, kao ni kupatila a osposobljen je samo glavni teren. Obećanje da će to ubrzo biti riješeno koje je dao predsjednik kluba je u ušima Sofića a ako se nešto hitno ne preduzme na planu organizacije ovog renomiranog fudbalskog kluba, sigurno ni ovaj mladi stručnjak neće više imati snage da vodi ekipu.

Zvona za uzbunu na Lukama odavno zvone, a dokle se čuju?

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар