понедељак, 16. јун 2014.

Velikani igraju za poplavljene

MODRIČA - Modriča, gradić u Posavini, imao je u prošlosti padova i uspona, radosti u tužnih godina, ali je uvijek pobjeđivala humanost, ljudska dobrota.

Tako će biti i sutra uveče kada na stadionu "Dr Milan Jelić" u 20 časova na teren istrče oni kojima smo se svojevremeno divili, a bili poznata i priznata imena na svim fudbalskim meridijanima svijeta.

Predvodiće ih Ivica osim, u ulozi selektora. Kao i prije 24 godine kada je na Svjetskom prvenstvu u Italiji sa Jugoslavijom zauzeo visoko 5. mjesto. I dok je u toku Mundijal u Brazilu, svoj "mundijal" imaće i Republika Srpska, Bosna i Hercegovina.

- Može zdravlje da me usporava, ali ništa me nije moglo spriječiti da pozitivno odgovorim, pa stižem u Modriču. Radujem se susretu sa svim tim ljudima. Moram priznati da neke nisam dugo vidio, tako se poklopilo. Međutim, ovakve utakmice su više od igre. Pomažemo ugrožene od poplava, osvježavamo stara prijateljstva, evociramo uspomene na lijepa prohujala vremena. Iskreno se nadam da će ono prelijepo sportsko zdanje u Modriči biti dupke puno i da će ova manifestacija imati svoj puni smisao - kaže Ivica Osim.

Miroslav Ćiro Blažević najavio je dolazak, a onda ga i ozkazao jer mu se zdravlje pogoršalo. Navijaju svi da izdejstvuje još jednu pobjedu.

Mladen Krekić, načelnik Modriče, ističe da će Modriča još jednom pokazati da je pravi i veliki domaćin. Da je bila i da će biti uz narod.

- Ovdje će doći poznati asovi nekadašnje Jugoslavije, ali i brojni fudbaleri Crvene zvezde i Partizana, Sarajeva, Željezničara, Slobode. Najavili su dolazak i predstavnici više gradova i opština i radujem se tim susretima. Žao mi je što je mnogo ugroženih od poplava, ali se nadam da će ova humanitarna utakmica njima značajno pomoći. Da će značajan broj gledalaca doći, ali i privrednika i da ćemo svi biti u službi humanosti - poručio je Krekić.

Predsjednik Fondacije "Petar Jelić", koja je i organizator fudbalskog spektakla, stigao je za ovu priliku iz Kine.

- Sve aktivnosti na organizaciji utakmice privedene su kraju. Mnogo poznatih i priznatih fudbalskih imena stiže u Modriču. Biće ovo golema priča o kojoj će se dugo pričati. I ovom prilikom, kao koliko puta do sada, Modriča će položiti ispit. Biti pravi, istinski domaćin. Otvoriti svoju dušu za sve. Ne smije se izgubiti vjera u humanost. Moramo biti uz one koji vape za pomoć - rekao je Petar Jelić.

Modričko srce je toliko da u njemu ima mjesta za svakog!
Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар