понедељак, 5. мај 2014.

Slavija u "bazenu" bolja od Olimpika



ISTOČNO SARAJEVO - Izuzetno teški uslovi za igru zbog obilnih padavina, nisu spriječili fudbalere Slavije da na domaćem terenu ostvare pobjedu od 2:0 protiv Olimpika, i tako kolo prije kraja osiguraju opstanak u Premijer ligi BiH.

Izabranicima Dragana Radovića pošlo je za nogom da tek u desetom premijerligaškom susretu savladaju komšije sa Otoke. Pobjeda ima još veću draž, jer su tri osvojena boda osigurala da "sokolovi" i naredne sezone nastupaju u Premijer ligi BiH.

Od prve minute "plavo-bijeli" su igrali ofanzivno i borbeno. Prvu priliku imali su u 14. minutu kada je nakon ubacivanja Duška Radosavljevića loptu glavom zahvatio Igor Lambulić, ali njegov udarac sa pet metara završio je pored gola. Već nakon sljedećeg napada domaće ekipe na semaforu je stajao rezultat 1:0. Asistenciju Darka Mitrovića u pogodak je pretvorio Mahir Karić. Lobovao je golmana Dinu Hamzića i donio veliku radost promrzlim navijačima Slavije. Isti igrač je u 18. minutu topovski šutirao sa 25 metara i udvostručio prednost domaće ekipe. Gostujuća ekipa je bila u šoku, što je pokušao iskoristiti kapiten Slavije Igor Radovanović, ali njegov udarac sa desetak metara u 24. minutu odlazi zamalo pored gola. Do kraja prvog dijela nije bilo uzbuđenja.

U nastavku susreta bliži postizanju pogotka bili su domaći. Defanzivci Olimpika faulirali su Karića na 18 metara od svog gola u 57. minutu. Odgovornost je preuzeo Radosavljević, ali njegov udarac je zaustavila prečka, te je na semaforu ostao rezultat 2:0. Do kraja susreta bilo je nekoliko poluprilika i na jednoj i na drugoj strani, ali su mreže mirovale. 

- Ovu utakmicu je odlučio motiv koji smo imali. Sa ova tri boda smo osigurali opstanak u ligi i to je ono što je najvažnije. Čestitam fudbalerima i jedne i druge ekipe, jer su uspjeli utakmicu završiti bez povreda na ovako lošem terenu. Mislim da smo pokazali više u današnjoj utakmici i da se vidjelo htjenje mojih igrača, tako da smo ostvarili zaslužena tri boda - istakao je trener Slavije Dragan Radović.  

SLAVIJA - OLIMPIK 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Karić (15), 2:0 Karić (18).
Stadion: SRC "Slavija" u Istočnom Sarajevu.
Gledalaca: oko 150.
Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina).
Žuti kartoni: I. Radovanović, Mitrović, Lemez, Lambulić (Slavija), Rahmanović, Zeba (Olimpik).

SLAVIJA: Lučić, Radosavljević, I. Radovanović (od 89. min. M. Petošević), Karić, Prodanović, Čomor, Karamatić (od 76. min. Oglečevac), Šabanović, Mitrović, Lemez, Lambulić (od 80. min. Dudo). Trener: Dragan Radović.

OLIMPIK: Hamzić, Kokot (od 46. min. Husović), Torlak (od 78. min. Ćubara), Rizvanović (od 46. min. Ferizović), Rahmanović, Durak, Zeba, Šivšić, Gojak, Regoje, Zec. Trener: Faik Kolar.

Igrač utakmice: Mahir Karić (Slavija).

Goran Andrić

Нема коментара:

Постави коментар