понедељак, 5. мај 2014.

Novi divovi pod koševima


Takmičari iz Čajniča

ŠAMAC - U Crkvini kod Šamca, održane su Male Olimpijske igre u košarci u obje konkurencije.

Na igrama u Crkvini, najsigurniju ruku imala je Nikolina Deurić iz OŠ "Vuk Karadžić" Vlasenica, postigla je 52 poena.

- Trudile smo, naporno radile, vježbale. Sad su došli rezultati. Voljela bih da od naredne godine zaigram za Crvenu zvezdu i kadetsku selekciju Srbije - kaže ona.

Njena saigračica Nina Tešić je najbolji učesnik Igara u ženskoj konkurenciji.

- Ovo je za mene i moju školu veliki uspjeh. Nosim iz Šamca lijepe uspomene - kaže ona.

Kod muškaraca, najprecizniji bio je Aleksandar Stojišić iz OŠ "Aleksa Jakšić" iz Milića. Postigao je 68 poena.

- To je značajno. Ovdje sam bio u prilici da ispoljim svoj talenat , a posmatrali su Igre brojni skauti. Vjerujem da ću karijeru nastaviti u Partizanu i u Beogradu - poručio je Stojišić.

Najbolji košarkaš na dvodnevnoj sportskoj smotri nedaleko od Šamca bio je Stefan Lučić iz OŠ "Jovan Dučić" Čajniče.

- Ovo je velika čast za mene. Isplatio se moj trud i rad. Zahvalan sam svojim saigračima, bez njih ne bih mogao sve sam. Volio bih da karijeru nastavim u Crvenoj zvezdi ili u Partizanu - kaže on.

U ženskoj konkurenciji treće mjesto zauzela je OŠ "Gergos Papandreu" Aleksandrovac, druga je bila OŠ "Sveti Vasilije Ostroški" iz Trebinja, a najbolje učenice OŠ "Vuk Karadžić" iz Vlasenice. Njihov nastavnik i trener je Radovan Perendić.

- Za jednu malu Vlasenicu ovo je ogroman uspjeh. Bili smo i drugi i treći i više puta prvi. Biti najbolji od preko 200 takmičara je nešto posebno. Sreća je da mladi ne ostaju u Vlasenici. Mi u 21.vijeku imamo drveni semafor, a o parketu da ne pričam. Zato je bolje da mladi idu gdje je bolje. Mladi nižu uspjehe, ali to neko ne vidi. Hala u Vlasenici ima najlošije uslove u Evropi - kaže „Radika".

Kod muškaraca, treće mjesto pripalo je OŠ "Georgos Papandresu" iz Aleksandrovca, druga pozicija OŠ "Aleksa Jakšić" iz Milića, a najbolji su košarkaši OŠ "Jovan Dučić" iz Čajniča. Trener im je Saša Mazić.

- Dolazimo iz male škole, pa je ovo veliki rezultat. Mogu samo da se zahvalim našim takmičarima. Dakle, košarka Čajniča ima budućnost - smatra on.

Ljubo Ignjatović, kordinator Igara za dobojsku regiju, istakao je da je košarkaška smotra iz Crkvine bila dobra i korisna priča za osnovce iz svih krajeva Srpske.

- Zahvalan sam rukovodstvu škole domaćina na gostoprimstvu, organizaciji i uloženom trudu. Na licima učesnika je primjetno koliko su zadovoljni. Program MOI odvija se u više nivoa. Ova republička takmičenja okupljaju takmičare koji su najbolji u svojim školama, opštinama i regijama. Oni duže vrijeme nastupaju za svoje klubove u nekim od liga Republike Srpske. Na kraju, oni postaju kompletne ličnosti u svakom pogledu - istakao je Ignjatović.

Zadovoljna realizovanim u protekla dva dana bila je i Mara Đokić, direktorka OŠ "Crkvina".

- Naša čast i zadovoljstvo su što smo bili u prilici da budemo domaćini košarkaške mladosti Srpske. Mi tako mali postadosmo veliki i to me raduje. Dva dana svi smo uživali, a oni koji su takmičili se pokazali su koliko stasavaju u velike ljude, koliko ih krasi taj fer plej i profesionalizam - rekla je Đokićeva.
Na Malim olimpijskim igrama učešće je uzelo po šest ekipa u obje konkurencije. Već narednog vikenda, u Modriči su planirane Male Olimpijske igre učenika srednjih škola Srpske u odbojkaškom sportu.


Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар