уторак, 29. април 2014.

Nikolina Palačković i Sreten Pašalić ispred ostalih


Puna hala sportske mladosti

MODRIČA - U organizaciji KS JKA "Šotokan" i Kluba borilačkih sportova Modriča, u modričkom Kulturno-sportskom centru održan je "Otvoreni kup Modriča 2014" u karateu, na kome je učestvovalo 27 klubova i 460 takmičara iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta.

Takmičenje je proteklo u fer i sportskoj atmosferi, a najuspješniji su bili Nikolina Palačković iz Karate kluba "Šesnaesta" iz Banjaluke u ženskoj i Sreten Pašalić  iz Kluba borilačkih sportova "Modriča" u muškoj konkurenciji.

Nakon Turnira postignut je i dogovor da se formira Karate unija na području BiH, koja bi funkcionisala na sportsko-prijateljskom druženju klubova iz Republike Srpske, Federacije BiH i Brčko Distrikta, uz potpunu autonomnost nastupa u stilskim federacijama, entitetima i Brčko Distriktu. I, po prvi put, bez obaveza klubova da plaćaju godišnje članarine.

- Unija bi funkcionisala na decentralizovan način, sa potpunom slobodom nastupa svih članova u svim stilskim federacijama, poštujući i uvažavajući svoja kalendarski prihvaćena takmičenja na teritoriji BiH, kao i međunarodna takmičenja za koja članovi izraze želju za učestvovanjem - kaže Nikola Živković - Džimi, domaćin takmičenja i jedan od inicijatora za formiranje Karate unije.

U maju će u Modriči biti obavljene pripreme pred učešće na EP u WUKF od 10. do 15.juna u Veroni.


Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар