субота, 22. фебруар 2014.

Pucanj u prazno!

DOBOJ - Predstavnici, bolje rečeno čelnici klubova Regionalne i Međuopštinske fudbalske lige Doboj, odražali su treći put u posljednjih šest meseci sastanak sa istom tematikom – kako doći do finansijskih sredstava predviđenih budžetom opštine, sada grada, Doboj.

Naime, svake godine za sve sportske kolektive, pa tako i fudbalske ekipe budžetom se planiraju finansijska sredstva. Dok se, npr. Rukometnom klubu Sloga i Fudbalskom klubu Sloga sredstva isplaćuju, mali klubovi dobijaju na kašičicu. Primera radi za 2013. godinu za finansiranje fudbalskih klubova Regionalne i Međuopštinske lige planirana su sredstva u iznosu od 200.000,00 KM a rebalansom su smanjena za 50 posto. Od tog prepolovnjenog dijela klubovi su dobili oko 30.000,00 KM a što je dovelo do velikih teškoća u njihovom radu. Takva situacija naterala je čelnike klubova da se obrate nadležnim u opštini-gradu Doboj da provedu odluke Skupštine, ali i nakon dva ultimatuma da se klubovi neće takmičiti povratnih informacija niti sredstava nije bilo.

Sada, pred početak proljećnog dijela prvenstva ponovo su predstavnici 16 klubova odlučili da se obrate gradonačelniku i odgovarajućoj skupštinskoj komisiji zahtjevom za dio sredstava predviđenih budžetom za 2014. godinu. Jer, kako su naglasili, klubovi nemaju sredstva za osnovne potrebe kao što su registracije fudbalera, kotizacije za takmičenje, ljekarski pregledi fudbalera... Formirana je i komisija za razgovor sa gradonačelnikom koju čine Branko Stevanović (Trebava), Mustafa Mujić (NK Željezničar) i Zlatko Kuzmić (Rudanka). Oni će pored zahtjeva da se uplati prva rata za tekuću sezonu tražiti i izmirenje zaostalih finansijskih obaveza iz ranijih godina. Međutim, mala je verovatnoća da će uspjeti da ubede one koji donose odluke o dodjeli finansijskih sredstava a ne sprovode ih u dijelo, da sada to urade. Pgotovo ako se ima na umu da slijede izbori...

Najvjerovatnije biće to još jedan vapaj očajnika ili bolje reći pucanj u prazno!

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар