недеља, 23. фебруар 2014.

Doboj: RK Sloga - RK Goražde 23:20

DOBOJ - Rukometaši Sloge su na krilima najvatrenijih navijača “Vojvoda” i fenomenalnog Borisa Bosića, na domaćem terenu savladali Goražde rezultatom 23:20.

Prvo poluvrijeme obilovalo je čvrstom igrom na obje strane ali sa dosta tehničkih grešaka. Goraždani su vodili od samog početka i na desetominutni odmor otišli sa golom prednosti, 9:10.

U nastavku igru Sloge maestralno je organizovao mlađani srednji bek Boris Bosić, a usput je rešetao mrežu gostiju. Na startu drugog dijela Sloga poravnava na 10:10. Nedugo zatim tačnije u 35. minutu golom kapitena Panića sa sedam metara, prvi put prelaze u vodstvo 12:11, a koje nisu ispuštali do samog  kraja. Gosti su četiri minuta kasnije uspjeli da izjednače na 13:13, a onda slijedi serija Dobojlija 3:0 za 16:13 (43. minut). Tu prednost su čuvali do kraja i zasluženo su upisali tri veoma  važna  boda.

- Nadam se da će Goražde izboriti opstanak zato što ima dosta dobar raspored. I oni koji su u donjem dijelu zajedno sa  nama, dolaze u Goražde tako da nam ne bi trebao biti problem izboriti opstanak u ligi –rekao je Nermin Đana trener Goražda.

Mlađani Boris Bosić je odigrao utakmicu karijere, izvrsno je organizovao igru, svojim prodorima dovodio do ludila odbranu gostiju. Najzaslužniji je za pobjedu svog  tima, a postigao je devet golova na ovoj utakmici.

- Bitno je da smo pobijedili i osvojili tri  boda, veoma bitna za opstanak u ligi. Naglasio bih da je bila teška utakmica. Borili smo se do samog kraja i stizali zaostatak iz prvog poluvremena. Ja sam se istakao zahvaljujući ekipi. U prvom poluvremenu smo dobro igrali odbranu a slabo u napadu. Postigli smo samo devet golova do poluvremena. Svaku utakmicu idemo da damo svoj maksimum. Pobjeda  je u svakoj utakmici imperativ – rekao je Boris Bosić.

RK SLOGA - RK GORAŽDE 23:20 (9:10)

Dvorana: Srednjoškolskog centra, Doboj.
Gledalaca: 450.
Sudije: Vejsil Beširović (Bihać) i Emir Dautović (Cazin).
Sedmerci: Sloga 4 (2), Goražde 7 (5).
Isključenja: Sloga 6, Goražde 10 minuta.

RK SLOGA: Dejanović (15 odbrana, 2 sedmerca), Mujkanović, Đurđević, Matić, Simić 1, Pejić, Stanković 1, Glišić, Ninković, Bojić, Trišić, Panić 3 (2), Kuzman 3, Šarenac 4, Mehinović 2, B. Bosić 9. Trener: Aleksandar Dugić

RK GORAŽDE: Bukva 7 (3), Osmanković, Marić 4, Fazlić 6 (2), Krakonja, Jamak, Grujić 2, Hoso, Merkez, Šundo, Fidahić, Peruničić 1, Džananović (17 odbrana, sedmerac), Žiga, Pleh. Trener: Nermin Đana.

Igrač utakmice: Boris  Bosić (RK Sloga).

Nenad Vasić

Нема коментара:

Постави коментар