петак, 15. август 2014.

Ukradeno 60 stolica na stadionu u Prijedoru

PRIJEDOR - Fudbalski stadion Rudar Prijedora ovog ljeta je veliko gradilište. I dok je jedni grade, drugi uzimaju tuđe, jer su ovih dana ovaj sportski objekat "posjetili" lopovi i odnijeli 60 plastičnih stolica.

- Slučaj smo prijavili policiji i očekujemo da vinovnici budu pronađeni - naglasio je sekretar Rudar Prijedora Zijad Čanić.

Gradski stadion je posjetio koordinator za stadione i infrastrukturu u Fudbalskom savezu BiH Nihad Hodžić.

- S obzirom na to da dobrim dijelom radove finansira UEFA svojim projektom unapređenja infrastrukture, a implementira ga naš savez, kontrolnom posjetom želimo da se uvjerimo kakvo je trenutno stanje. Pomoćni teren je završen, a kada bude i glavni, bićemo svi zadovoljni - rekao je Hodžić.

Programom UEFA, koja je uložila 1.320.000 evra u cjelokupan projekat, uz obavezu lokalnih zajednica da obezbijede trećinu sredstava, obuhvaćen je 21 klub sadašnjih ili bivših članova Premijer lige BiH. Tako je od ukupne vrijednosti radova u gradu na Sani od 300.000 maraka Gradska uprava Prijedora uložila 100.000.

- Za sada sve ide planiranom dinamikom i za sedam do deset dana biće završeni građevinski radovi na drenaži i postavljanje sistema snabdijevanja vodom. Kako se trava poslije postavljanja ne smije koristiti najmanje tri sedmice, realno je da sve bude gotovo do 40 dana - istakao je član Upravnog odbora Rudar Prijedora Ranko Vučković.

"Rudari" će u prvu utakmicu kao domaćini, u prvenstvu Republike Srpske, u trećem kolu, protiv novajlije Krupe iz Krupe na Vrbasu, odigrati na stadionu u Omarskoj, koji je dobio zeleno svjetlo od nadležne komisije FS Republike Srpske.

Nenad Đerić

Нема коментара:

Постави коментар