недеља, 17. август 2014.

U režiji sudije Lakića (VIDEO)

FOČA - Fudbaleri Sutjeske neprijatno su iznenadili navijače na otvaranju sezone. Poraženi su na svom terenu od gostiju iz Janje. Kada se sve sabere neriješen rezultat bi bio najrealniji u ovoj skromnoj fudbalskoj predstavi, ali su gosti stigli do trijumfa ponajviše zahvaljujući najslabijem akteru ovog meča, djeliocu sudijske (ne)pravde Goranu Lakiću.

Susret je počeo laganom inicijativom domaćeg tima, ali pokušaji Nemanje Drakula u 5, potom Vukadinovića u 12. i tri minuta kasnije Mojovića nisu urodili plodom. U finišu prvog dijela i gosti su zaprijetili preko Sajtanovića u 37. i Hadžića u 43. minutu. Ipak, nije se dao iznenaditi domaći čuvar mreže Petrović.

I u nastavku susreta Sutjeska je prva stigla do prilike, ali šut Ivanovića sa 16 metara odbranio je Đorđić. Od 51. minuta gost su bili brojčano jači jer je zbog drugog žutog kartona Nikola Mojović morao ranije u svlačionicu. Trenutak odluke desio se u 63. minutu. Pogotku gostiju prethodio je prekršaj nad domaćim kapitrenom Nemanjom Drakulom i dok se sudija Lakić dvoumo da li da dosudi slobodan udarac za domaći tim, stvorio je nedoumicu kod igrača Sutjeske koji su zastali, igrači Podrinja su se dočepali lopte tačnije Davor Arnautović koji je i faulirao Drakula, i iskosa sa desetak metara pogodio desni ugao gola domaćeg tima. Treba napomenuti da je nedostajalo i fer pleja, sve prije pogotka se dešavalo dok je domaći kapiten ležao na travi što je izazvalo dosta negodovanje kod domaćih igrača i navijača.

Gosti su mudrom igrom do kraja uspjeli da sačuvaju prednost i odu uzdignuta čela sa fočanskog stadiona. Ipak na kraju moramo istaći da je definitivno sudija Goran Lakić direktno uticao na krajnji rezultat, postoji snimak i vjerovatno će članovi takmičarske komisije FSRS utvrditi sve greške jer ih je osim kod postgnutog pogotka arbitar iz Brčkog u ovom meču imao i previše. Nažalost nije mu ovo prvi put i zaista je čudno kako opstaje na A listi u elitnoj ligi RS pored većine dobrih i kvalitetnih sudija.



SUTJESKA - PODRINJE 0:1 (0:0)

Strelac: 0:1 Da. Arnautović (63).
Stadion: Gradski u Foči.
Gledalaca: oko 200.
Sudija: GoranLakić (Brčko).
Žuti kartoni: Vukadinović, Mrgud, Filipović, N. Draku (Sutjeska), M. Arnautović, Đorđić (Podrinje).
Crveni karton: Nikola Mojović (Sutjeska) u 51. minutu - drugi žuti karton.

SUTJESKA: Petrović, Filipović, Mrgud, Đoković (od 46. min. Pljevaljčić), Vukadonović (od 54. min. B. Radović), N. Drakul, N. Mojović, Kovač, R. Radović, Ivanović (od 79. min. Mališ), Guzina. Trener: Duško Rašević.

PODRINJE: Đorđić, Jusufović, Veselinović, Kikić, Sajtanović, Mičić, M. Arnautović, Da. Arnautović, De. Arnautović, Hadžić (od 79. min. Pavić), Suljić (od 87. min. Hasanović). Trener: Mile Milanović.

Igrač utakmice: Dragan Đorđić (Podrinje).
Slaviša Vukašinović

Нема коментара:

Постави коментар