недеља, 17. август 2014.

Osmijeh konačno i na "Policama"

TREBINJE - Fudbaleri Leotara ostvarili su prvu pobjedu na "Policama" nakon 10 mjeseci. Nakon 18 uzastopnih premijerligaških poraza i ispadanja iz "elite" BiH, Trebinjci su konačno dočekali trijumf. Posljednji put igrači iz Trebinja radovali su se 17. oktobra prošle godine, kada su na svom stadionu savladali Slaviju sa 2:0.

U predivnom ambijentu i odlično popunjenim tribinama, tim Damjana Ratkovića savladao je u hercegovačkom derbiju Drinu HE iz Višegrada sa 2:1.

Iako je u prvom poluvremenu bilo prilika na obje strane, mreže se nisu tresle, ali je u nastavku meča oko 1.000 gledalaca vidjelo tri pogotka. U 58. minutu veliko slavlje Trebinjaca. Milovan Dmitrović bio je u prodoru, u svom šesnaestercu srušio ga je Dejan Tasić, pa sudiji Slavoljubu Gogiću iz Istočnog Sarajeva nije preostalo ništa drugo nego da pokaže na "bijelu tačku". Lazar Zečević uzeo je loptu i pogodio za 1:0. Ipak, samo sedam minuta kasnije, Višegrađani uzvraćaju. Darko Rosić dobro je šutirao, lopta je pogodila stativu, da bi zatim na nju natrčao Dalibor Damjanović i pogodio za 1:1. Pokušavali su Trebinjci stihijskim napadima da dođu do novog gola i pobjede, što im je uspjelo u 79. minutu. Povratnik na "Police" Nenad Stojanović - Purke asistirao je Milošu Markoviću koji lijepim udarcem donosio trijumf Leotaru.

LEOTAR - DRINA HE 2:1 (0:0)

Strijelci: 1:0 Zečević (57) iz penаlа, 1:1 Dаmjаnović (64), 2:1 Mаrković (79).
Stаdion: "Police" u Trebinju.
Gledаlаcа: oko 1.000.
Sudijа: Slаvoljub Gogić (Istočno Sаrаjevo).
Žuti kаrtoni: Todorović, Milošević, Mаrković (Leotаr), Tаsić (Drinа HE).
Crveni kаrton: Dejan Tаsić (Drinа HE) u 93. minutu.

LEOTAR: Kolаk, Andrić, Milošević, Aćimović, Dmitrović (od 58. min. Mаrković), Cimirot, Popović, Zečević, Stojаnović (od 83. min.Tаsovаc), Todorović (od 93. min.Pjаcа), Jeknić. Trener: Damjan Ratković.

DRINA HE: Bojаnović, Pljevаljčić, Pejović (od 67. min.Bojаt), Sekulić, Dаmjаnović, Mаrković, Rosić, Ig. Mirković, Iv. Mirković, Tаsić, Krsmаnović. Trener: Marko Vidaković.

Igrač utakmice: Dejan Popović (Leotar).

Нема коментара:

Постави коментар