петак, 15. август 2014.

Gačani dočekuju bivšeg premijerligaša

GACKO - Fudbaleri Mladosti iz Gacka novu sezonu u Prvoj ligi Republike Srpske, otvoriće na svom stadionu. Naime, u goste gatačkom fudbalskom prvoligašu stiže Rudar iz Prijedora, ekipa koja je u protekloj sezoni izgubila status premijerligaša.

Ono što je otežavajuća okolnost za Gačane je činjenica, da su Prijedorčani jasno istakli svoje ambicije. A to je ekspresan povratak u elitni rang bh. fudbala, a gostovanje u Gacku je prva stepenica ka tom cilju. Sa druge strane u taboru Mladosti mirno dočekuju ovaj susret, svjesni činjenice da im u goste dolazi renomirani rival. Vezista Mladosti Dragan Goranović pred ovaj meč ističe da je rival veoma težak protivnik, ali da vjeruje u povoljan rezultat svoje ekipe.

- Sigurno je da nas na otvaranju sezone čeka veoma težak zadatak. U goste stiže jedan veoma kvalitetan tim Rudara. Prijedorčani nisu pretrpjeli veće izmjene kada je u pitanju igrački kadar. Svi važni  igrači su ostali, uz trenera Darka Nestorovića. Najavili su povratak u Premijer ligu iz koje su ispali, i jasno svima istakli svoje ambicije. Odličan su tim, što se vidjelo i na finalnoj utakmici Kupa RS protiv Radnika iz Bijeljine. Opet sa druge strane i mi imamo jedan kvalitetan tim, tako da vjerujem da će utakmica biti neizvjesna. Naravno neće biti lako, ali vjerujem da možemo stići do bodova - ističe Goranović.

Kadrovska situacija kada je u pitanju igrački kadar nije baš najbolja. Ima povrijeđenih igrača.

- Što se tiče igračkog kadra imamo manjih problema sa povredama Komnenića i Ćeranića, tako da se ne zna da li će oni nastupiti. Ali bez obzira koji će sastav istrčati na teren, mi moramo dati svoj maksimum - poručio je Goranović.

Dejan Aćimović

Нема коментара:

Постави коментар