петак, 25. јул 2014.

Radović zakazao bitku sa slavnim Seltikom

VARŠAVA - Poljski prvak, varšavska Legija, plasirala se u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a najzaslužniji za to je srpski napadač porijeklom iz Rogatice, Miroslav Radović.

Nekadašnji prvotimac beogradskog Partizana postigao je dva pogotka u ubjedljivoj pobjedi (5:0), na gostovanju u Dablinu kod šampiona Republike Irske, Sent Patrika. Na taj način su Poljaci uspjeli da u potpunosti izbrišu loš utisak iz prvog meča na svom terenu kada su sa Ircima odigrali "mršavih" 1:1, a poraza ih je, golom u finišu, spasao upravo Radović.

Naravno, nakon dobre igre i ubjedljive pobjede, u redovima poljskog šampiona vladalo je pravo oduševljenje. Posebno raspoložen bio je norveški stručnjak na klupi Legije Hening Berg, koji nije krio svoje veliko zadovoljstvo.

- Naravno da sam veoma srećan zbog ove pobjede! Nismo bili loši ni u prvom, ali smo posebno dobro odigrali u drugom poluvremenu. Za nas je veoma važno da smo se izdigli iznad ogromnog pritiska koji je bio na igračima nakon lošeg rezultata koji smo napravili u Varšavi. Mislim da je presudio naš mnogo veći kvalitet, a kada je Žiro povećao na 2:0, sve je bilo mnogo lakše jer je domaćin morao da se otvori i krene naprijed. Prije sedam dana naša igra je bila mnogo bolja od rezultata, sada je možda rezultat bolji od same igre, ali to je fudbal. Sada sa nestrpljenjem očekujemo dvoboj sa škotskim velikanom Seltikom - istakao je Berg.

Iako nije želio da govori o pojedinačnom učinku svojih izabranika, nekadašnji prvotimac Mančester junajteda ipak se osvrnuo na centralnu figuru dvomeča sa prvakom Republike Irske.

- Još jednom se pokazalo koliko Miroslav Radović znači za igru Legije. Spasao nas je u prvom meču, u revanšu postigao dva pogotka i bio centralna figura utakmice, što je prepoznala i domaća publika koja ga je velikim aplauzom ispratila sa terena. Meni kao treneru preostaje samo da se nadam da će on što duže ostati na ovom nivou forme, te da će ga mimoići povrede. Ako nastavi da igra ovim intenzitetom, onda ni protiv slavnog Seltika nismo bez šansi, pa bismo mogli da dohvatimo i grupnu fazu Lige šampiona - pojasnio je Berg.
Press RS

Нема коментара:

Постави коментар