среда, 16. јул 2014.

Princ Albert dijeli medalje

BANJALUKA - Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama "Banjaluka - Vrbas 2014" počeće danas u najvećem gradu Republike Srpske i trajaće do nedjelje.

Tokom pet dana u kanjonu Tijesno okupiće takmičare 18 reprezentacija i to iz Srbije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Francuske, Češke, Njemačke, Slovenije, Holandije, Luksemburga, Slovačke, Crne Gore, Velike Britanije, Italije, Belgije i drugih, a na zatvaranju takmičenja očekuje se dolazak princa Alberta od Monaka.

Direktor EP Nikola Stanković istakao je da je 16 reprezentacija koje će učestvovati na takmičenju već stiglo u Banjaluku, a da se očekuje dolazak još dvije reprezentacije.

- Počeli smo sa kontrolom opreme za takmičenje i večeras od 20 časova na tvrđavi Kastel predviđeno svečano otvaranje, dok će trke biti vožene svakog narednog dana sa početkom u deset časova sve do zatvaranja u nedjelju u kompleksu motela "Ortodoks". U četvrtak od deset časova na rasporedu su pojedinačne spust trke od Rekavica do Rafting centra Kanjon, 18. jula u deset sati kreće timski spust, a 19. jula pojedinačne sprint trke (od deset časova kvalifikacije, a od finale od 17). Finale timske sprint trke voziće se 20. jula od deset časova - kazao je Stanković.

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Nada Tešanović rekla je da je Banjaluka na prvom mjestu u regionu upravo zbog Vrbasa kao rijeke izuzetnih potencijala za kajak i kanu.

- Vjerujem da će Banjalučani doći na jedan ovako značajan događaj koje resorno ministarstvo podržava kao i ostale događaje od evropskog i svjetskog značaja - rekla je Tešanovićeva.
PRVENSTVA
Evropsko prvenstvo za juniore u kajaku i kanuu na divljim vodama trebalo je biti održano u maju ove godine, ali je zbog katastrofalnih poplava odgođeno za ovaj mjesec. Tokom predstojeće dvije godine Banjaluka bi trebalo da bude domaćin Evropskog i Svjetskog prvenstva za seniore u kajaku i kanuu.

Milan Zubović

Нема коментара:

Постави коментар