субота, 26. јул 2014.

"Fudbal frends 2014": Poznati polufinalisti

Detalj sa otvaranja turnira
FOČA - Četvrtfinalnim utakmicamana na Gradskom stadionu u Foči  počeo je deseti međunarodni omladinski turnir „Fudbal frends“, koji je okupio osam omladinskih ekipa (U 17)  iz šest zemalja bivše Jugoslavije.

U prvom susretu sastali su se Olimpija i Rabotnički. Nakon što je meč završen rezultatom 1:1 pristupilo se izvođenju jedanaesteraca gdje su Makedonci bili uspješniji i savladali Slovence sa 11:10.U drugom susretu podgorička Budućnost je bila bolja od novosadske Vojvodine i slavila 2:1.U najzanimljivijem meču prvog dana turnira Rijeka je pobedila minimalno, ali potpuno zasluženo beogradsku Crvenu Zvezdu. Rezultat je bio 1:0 za hrvatski klub. U poslednoj četvrtfinalnoj utakmici su se sastali bh. predstavnici, sarajevski  Željezničar i domaćin Sutjeska. Željo je bio bolji i trijumfovao sa 2:0.

Drugog dana turnira na program su polufinalni susreti i mečevi za plasaman. U borbi za finale će se sastati Rabotnički i Budućnost, te Rijeka-Željezničar, dok će se za poredak od petog do osmog mjesta nadmetati Olimpija-Vojvodina i Crvena zvezda-Sutjeska.

Otvarajući turnir načelnik opštine Foča i predsjednik Organizacionog odbora Radisav Mašić je rekao da je ovo praznik sporta i mladosti čiji je osnovni smisao izražen u imenu turnira.

- Ovo nije samo smotra najboljih mladih fudbalera, ovo je mnogo više od toga. "Fudbal frends" je prava, istinska škola fudbala i u isto vrijeme škola prijateljstva i drugarstva - zaključio je Mašić.

Zoran Avrarmović, predsjednik beogradske Fondacije „Fudbal frends“, koja je uz opštinu Foča i FK "Sutjeska" organizator turnira, istakao je na otvaranju ove fudbalske smotre  da Foča može biti ponosna na činjenicu da je već deset godina centar omladinskog fudbala u ovom dijelu Evrope, te da je ovaj turnir izgradio renome, pa je klubovima stvar prestiža da dođu u ovaj grad.

- Divno je da imamo bivšu Jugu u jednom divnom ambijentu. Gledamo da svake godine dovedemo nekoga ko ranije nije bio, sada je to Rijeka, a nepredviđene okolnosti spriječile su londonski Kristal Palas, koji je imao veliku želju da dođe u Foču - zaključio je  Avramović.

AUTOR: Slaviša Vukašinović

Нема коментара:

Постави коментар