недеља, 27. јул 2014.

FSRS zakopan u pijesku Kopakabane

BANJALUKA - Odlazak čelnika Fudbalskog saveza RS na Svjetsko prvenstvo  u Brazil, uzburkao je strasti, pogotovo jer sezona nije bila ni završena, a osim dobrog odmora na čuvenoj Kopakabani, nikakvi efekti nisu postignuti. Naprotiv. Naš izvor iz FSRS ističe ogorčenost ovim potezom.

- Gdje, šta, kada i kako su predstavnici FSRS predstavljali i u čije ime su ponižavali, sve ono što je godinama sticano na snazi i moći u zajedničkim organima FSBiH. Stidiš li se gosp. Kovačeviću što tebe i tvoju nesrećnu ekspediciju danas sa tužnom ironijom zovu Crvenkapa i sedam patuljaka naspram Alibabe i četrdeset hajduka, koje je vodio gosp. Dino Begić, predsjednik FSBiH. Gdje ste bili i šta radili naši nesrećni predstavnici u zemlji kafe, sambe i fudbala, sem što se kupali na čuvenoj Kopakabani, jeli i pili o tuđem trošku udaljeni stotinama kilometara od onih zbog kojih ste valjda i otišli tamo, udaljeni od fudbalera i rukovodstva, kao da ste slijepi putnici na fudbalskom Titaniku. Ko je od vas predstavljao našu "reprezentaciju", predsjednik FSRS Mile Kovačević, potpredsjednik Milorad Sofrenić, generalni sekretar Rodoljub Petković učestvovao u dešavanjima u Brazilu. S kim ste se sreli od kompletne svjetske elite, sa kim ste šta progovorili o FSRS, kome ste od značajnijih rekli ko ste i u kom svojstvu ste tu, na kom ste sastanku bili u društvu gosp. Begića, gdje vam je i mjesto, šta ste učinili da naš savez vašim prisustvom dobije na značaju kao konstitutivni dio FSBiH. Na žalost, jedno veliko ništa. Dosađivali ste se, slikali jedan drugog diveći se sami sebi daleko od očiju i glavne scene, pogubili i lična dokumenta, kao osnovac kad ode na prvu ekskurziju pa oduševljen šarenilom koga nema u njegovom selu izgubi ono malo parica što mu roditelji spremi da u tuđini ne bude gladan. 
Za to vrijeme u FSRS krah. Dva kluba ispadoše iz Premijer lige, tri eminentna kluba iz PFS Doboj odoše  u niži rang, dok funkcioner iz Doboja, Zlatko Spasojević rješava svjetska fudbalska pitanja. Kup RS niko ne zna da li će se i igrati, ko će početi takmičenje, a ko ne, kako će se popuniti prva i druge lige, kontrolori i delegati Premijer lige i Prve lige sude utakmice nižeg ranga, kažnjavaju se svi sem onih koji su za kaznu, javno se priča o cijeni pojedinih utakmica, itd. Moji čelnici, to što ste bili u Brazilu i treba da budete, to svako normalan podržava, ali gospodo uredite prvo našu kuću, pokažite da ste pravi predstavnici  FSRS, pogledajte se u ogledalo i ne lupajte ga, kada vidite ono što ćete vidjeti, kaže naš izvor.

On nastavlja da njihov dosadašnji rad samo srozavanje teško stečenog ugleda FSRS.

- Šta ste gospodo uradili za vrijeme kada ste zauzeli čelne pozicije u FSRS, pita se svaki normalan čovjek u Srpskoj. Ništa. Da gospodo Kovačeviću, Sofreniću, Spasojeviću, ništa i opet ništa. Dok ste udarnički radili da sami sebe ogadite čak i svojim najodanijim poltronima, FSRS polako, ali sigurno tone u mrak u kome se gase i nestaju oni zbog kojih i postojimo. Gdje su danas u fudbalskom smislu: Doboj, Šamac, Modriča, Brčko, Trebinje, Prijedor, Gradiška... Koji je vaš doprinos tog stanja? Nikakav, gospodo. Vaš autoritet, vaše neznanje, vaš bezobrazluk nema granica.  Koji je Vaš uticaj u FSBiH, sem finansijske nadoknade. Nikakav gospodo. Poneko putovanje sa reprezentacijom, za koju u RS ubiste pričajući da je mrzite, sa ogovaranjem Begića, Halepa, Prolića, Bakovića, dok svi vidimo da ko sužnjevi trčkarate da im se što jadnije dodvorite. Kako to da sjednicama IO FSBiH ne prisustvuje generalni sekretar Rodoljub Petković, koga je Kovačević svjesno udaljio nošen sujetom Petkovićevog znanja, autoriteta i sposobnosti. Biti na čelu tako moćne organizacije, što svakako i jeste FSRS, sa palanačkim mentalitetom i manirima ne stiže se daleko. To u FSBiH i dobro vide i dobro znaju. Palanačka zatvorenost vas tjera od svjetla reflektora kao đavola od krsta. Sitni piljarski interesi vas nekoliko pojedinaca srušiće svu snagu FSRS. Nekakve dječje utakmice reprezentacije FSRS ni roditelji te jadne djece ne gledaju. Služe samo kao pokušaj da taj nazovi selektor i još poneko izigrava fudbalskog menadžera zivkajući sve znane i neznane kako u RS ima talenata ne bi li se očešali za koju markicu. Jadno i bijedno. Šta dalje, gospodo? Ništa, svakako ništa, tako smo navikli. Ćuti i gledaj, moli Boga da neka nova nepogoda, poplava, zemljotres, neka fudbalska kuga vas  oduva, jer i slijepcu je jasno da je svo ovo nesretno stanje iz vašeg palanačkog ugla odlično, kako reče ugledni advokat iz Gradiške, pardon Žeravice, završava naš izvor.

                                                                                                     "Novi pečat"

Нема коментара:

Постави коментар