уторак, 24. јун 2014.

''Trebišnjica'' startovala sa radom

TREBINJE - Krajem maja u Trebinju je pokrenuta Škola odbojke, koja djeluje pod simboličnim nazivom ''Trebišnjica“, a njeni osnivači su aktuelni najbolji odbojkaš Srpske Bojan Novokmet i profesor fizičkog vaspitanja Petar Dedijer.

Prema njihovim riječima, cilj pokretanja ovakve škole je da se kroz nekoliko godina formira klub iz kojeg bi svoje igrače slali u jače klubove.

- Sada je akcenat na djevojčicama i dječacima koji pohađaju osnovnu školu, ali ćemo napraviti i stariji grupu za srednjoškolce. Pošto je Trebinje grad visokih ljudi koji vole sport i koji su se pokazali kao dobri u svim sportovima, nadamo se da će naša škola dati nekoliko reprezentativaca. Najvažnije nam je da naučimo djecu šta je to odbojka i koje su njene osnove, te da se isti sklone sa ulice – ističe Novokmet.

Upis u Školu odbojke ''Trebišnjica“ već je počeo, gdje trenutno trenira preko 30 članova.

- Trenutno Škola odbojke broji preko 30 članova, uzrasta od 2004. do 1998. godišta i radimo tri puta sedmično. Upis je još uvijek u toku a kroz koju godinu planiramo i klub, koji će nadam se jednog dana biti stabilan premijeligaš. Ovom prilikom bi se zahvalio svim ljudima koji su podržali rad naše škole, koja će nadam se vremenom što više napredovati i ostvariti svoje ciljeve- dodao je Novokmet, najbolji odbojkaš Srpske.

Milan Đorđić

Нема коментара:

Постави коментар