понедељак, 23. јун 2014.

Prijatelji, pomozite!

ŠAMAC – U startu smo procjenili štetu na 380.000 KM, ali veštaci su sada rekli da su one preko 500.000 KM. Imaćemo mnogo posla i trebaće nam podrška svih. Valjda će nam se javiti brojni prijatelji i pomoći, kaže Svetozar Evđić, potpredsjednik Borca.

Nije ga trebalo ništa pitati. Sve se samo od sebe reklo. Tužna slika šamačkog fudbalskog zdanja.

- Bila nam je u posjeti komisija FS RS i veštak i sve su vidjeli i procjenili. Sada čistimo glavni teren od blata i trebamo presvući novi sloj trave. Na pomoćnom objektu ćemo ili zasejati novu travu ili presvući sloj trave, sve zavisi od finansijskih mogućnosti. Klupske prostorije, ograda oko stadiona, krovna konstrukcija..., sve je to uništeno i sve se mora graditi iz temelja, kaže Evđić.

Dugogodišnji eminentni sportski radnik očekuje podršku prijatelja. Borac ih je imao prije poplava.

- Upoznali smo FS RS i FS BiH o trenutnom stanju. Očekujemo podršku UEF-a i FIFA. Ne smemo raditi parcijalno, moramo uz konkretnu pomoć prijatelja iz svih dijelova nekadašnje Jugoslavije i širom Evrope uraditi taj posao. Vjerujemo u podršku naših prijatelja, kaže Evđić.

Stigli su neki od prijatelja iz Čelinca, Brčkog... da pomognu. Uklanjaju se posledice poplava, ali oni najkrupniji koraci bez značajnih finansijskih ostvarenja nikada neće biti prohodani.

Od ljudi dobre volje zavisi da li će Borac preživjeti. Onaj klub čije boje su svojevremeno nosili Srebrenko Repčić, Ilija Katić, Marko Stojić, Dario Damjanović, Stevo Nikolić... Onaj kolektiv koji bi ovih dana trebao da obeleži 95 godina svog postojanja.

I nema gdje da proslavi jubilej...

Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар