субота, 7. јун 2014.

Nisu ni sanjali baraž

DOBOJ - Katastrofalne poplave za kratko su bacile u sjenku zbivanja na fudbalskim "Lukama". Desilo se to upravo u finišu prvenstvene sezone kada se odlučivalo da li će Doboj imati prvoligaša i u narednoj sezoni ili ne. I, gle, simbolike. Tereni na "Lukama" su poplavljeni, našli se u mulju i blatu, baš nekako kako se i ovaj renomirani klub nalazio u toku cijelog prvenstva.

Prisjetimo se. Na startu sezone gromoglasno i samouvjereno (postoje audio, video i pisani dokazi) rukovodstvo i Stručni štab Sloge najavljuju konačno ulazak u Premijer ligu BiH.

Rečeno je da imaju kvalitetan igrački kadar, a i sve prateće elemente za taj veliki korak. Međutim, u prvih šest kola nema ni rezultata ni sjenke od ekipe koja je trebalo da čita lekcije protivnicima.

Slijedi smjena u Upravi kluba i Stručnom štabu, ali jesen je okončana tmurno. Bilans je bio katastrofalan sa svega 12 bodova, što je donijelo pretposljednje mjesto na tabeli. To je značilo da u nastavku sezone slijedi teška bitka za opstanak. Iz ekipe "snova" otišli su "povlašteni" , dovedeni golobradi mladići iz okruženja, anonimusi, i krenulo je dobro u nastavku sa sedam pobjeda na domaćem terenu.

Međutim, zaostatak je bio prilično veliki jer su se i druge ugrožene ekipe "vadile" tako da je do samog finiša prvenstva trajala neizvjesnost oko opstanka. Tek tri kola prije kraja ekipa se odlijepila od direktnog ispadanja i jedina nada je bio baraž što se sada i ostvarilo, a sakupljeno je ukupno 35 bodova.

Dakle, fudbaleri i treneri, kao i uže rukovodstvo, koji su bili prepušteni na milost i nemilost, uspjeli su da ostave tračak nade vjernim navijačima da će Sloga i u idućoj sezoni biti prvoligaš.

Kako su u FSRS već obavili žrijeb za baraž utakmice, fudbaleri Sloge treba 15. juna da igraju sa pobjednikom susreta drugoplasiranih drugoligaša Radnički (Karakaj) -Krupa (Krupa na Vrbasu). Prvu utakmicu Sloga će igrati u gostima, a revanš u Petrovu, jer stadion "Luke" sigurno do jeseni neće biti osposobljen za prvenstvene utakmice.

Možda će ovo biti veliki nauk za one koji vode Slogu da se ubuduće ne treba kockati s ugledom i renomeom kluba koji ima svijetlu tradiciju i koji je iznjedrio desetine vrsnih fudbalera.

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар