четвртак, 26. јун 2014.

IN MEMORIAM: Stevo Blagojević (1951–2014)

ZVORNIK – Jedan od najboljih fudbalera Drine u njenoj istoriji Stevo Blagojević izgubio je borbu sa teškom bolešću, a sahranjen je u nedjelju na porodičnom groblju u Karakaju u prisustvu rodbine i mnogobrojnih prijatelja.

Kao što rekoše njegovi najbliži, bivši golgeter o čijim golovima i lucidnim potezima još kruže priče po Zvorniku, nije umro već se preselio u legendu. U zlatno doba zvorničkog fudbala, kada je Drina bila jedan od najstabilnij članova tadašnje Republičke fudbalske lige BiH, sredinom sedamdesetih godina, Blagojević je bio njena uzdanica – neprikosnoveni centarfor i najbolji golgeter lige.

U protivničkim šesnaestercima snalazio se kao legendarni njemački fudbaler Gerd Miler. Uvijek je znao da bude na pravom mjestu, da „namiriše“ gol, riječju bio je čovjek sa najizraženijim instančanim osjećajem za gol, bukvalno predstavljao je strah i trepet za protivničke odbrane i golmane. Podjednako dobro se služio i lijevom i desnom nogom, mreže je tresao udarcima glavom, tijelom, koljenima…

Tihomir Nestorović koji je svojevremeno, kao novinar radio Zvornika, prenosio utakmice FK Drina, kaže da je Stevo Blagojević bio i istinska legenda zvorničkog fudbala i sporta uopšte.

- Jednom prilikom, kada je trebalo privući pažnju sportske javnosti, na stranicama tadašnjeg lokalnog lista – Glas sa Drine, odvažili smo se da objavimo informaciju: ,,Blagojević napušta Drinu“.  Napisali smo da se za  njega interesuje Šumadija iz Aranđelovca! Bio je to jednostavno plod novinarske mašte. Odmah su to energično demantovali iz tadašnjeg stručnog štaba Drine. Na jednoj  prvenstvenoj utakmici, što je u to vrijeme bio istinski rekord, dao je pet golova – sjeća se Nestorović.

Ovaj poznati novinar, koji je  izvještavao sa brojnih utakmica zvorničkog fudbalskog kluba, krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina, kaže da je Stevo Blagojević, kao rijetko koji fudbaler i sportista u gradu na lijevoj obali Drine, tokom svoje karijere bio i ostao vjeran dresu zvorničke Drine.

U Miru počivaj legendo zvorničkog sporta!

Rade Jokić

Нема коментара:

Постави коментар