уторак, 6. мај 2014.

Ujić: Svi su nas zaboravili!



ISTOČNO SARAJEVO - Predsjednik Fudbalskog kluba Slavija Slobodan Ujić ogorčen je činjenicom da "sokolovi" nemaju adekvatnu podršku vlasti. Prema njegovim riječima, to je jedan od razloga što je finansijska situacija u klubu izuzetno teška, a sve to odrazilo se i na rezultate, pa je ekipa tek u pretposljednjem kolu osigurala opstanak.

Ujić tvrdi da premijerligaš iz Istočnog Sarajeva nema podršku ni Vlade Republike Srpske, ni Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, tako da je funkcionisanje kolektiva sve teže.

- Očekivali smo mnogo više od ove sezone, a na kraju nam se desilo da se borimo za opstanak. Srećom, uspjeli smo u tome, iako nam je situaciju izuzetno otežalo oduzimanje tri boda zbog toga što nismo platili odštetu za Levana Kutaliju. Iz godine u godinu sve je teže funkcionisati i zbog toga nemamo ni dovoljno sredstava za ozbiljnije rezultate. Slaviju su svi zaboravili, a od resornog ministarstva i Vlade Republike Srpske u zadnjih godinu dana nismo dobili ni jednu jedinu marku. To je sramotno! Očigledno je da svi klubovi u Republici Srpskoj nemaju isti tretman - istakao je Ujić.

Predsjednik premijerligaša iz Istočnog Sarajeva dodao je i to da se boji za sudbinu Slavije, ali i da je njegov ostanak na ovoj funkciji pod znakom pitanja.

- Ukoliko država i republičke vlasti ne izađu u susret klubovima, naredna godina će biti još teža. Ja ne vidim izvore finansija jer svi polako dižu ruke od sporta, pogotovo u istočnom dijelu. Što se tiče planova za naredni period, mi ćemo zakazati sjednicu Skupštine kluba koja će se održati krajem mjeseca. Tada ćemo razmotriti situaciju i ukoliko ne bude neke "svježe krvi", pitanje je da li ću i ja nastaviti da budem prvi čovjek kluba. Isti ljudi su tu već četiri-pet godina, volimo Slaviju svim srcem, ali ukoliko se situacija ne promijeni, bojim se da ćemo i mi morati da dignemo sidro - dodao je Ujić, uz konstataciju kako Slavija od opštine Istočno Sarajevo godišnje dobije 90.000 KM, što nije dovoljno ni za prevoz prve ekipe i omladinskog tima, te da bi za normalno funkcionisanje bilo potrebno najmanje 50-60.000 KM mjesečno!

Šef stručnog štaba Dragan Radović na klupu "sokolova" sjeo je kada je tim bio u seriji loših rezultata, ali je uspio da za kratko vrijeme oporavi ekipu i na kraju se izbori za opstanak u eliti. On je kao osnovni razlog posrtanja Slavije naveo turbulencije koje su se dešavale u klubu.

- Mnogo se toga izdešavalo, promijenilo se nekoliko trenera i sve to jako loše je uticalo na ekipu. Kada tome dodamo i činjenicu da je tim u nastavku prvenstva bio u jako lošem fizičkom stanju, onda je jasno zašto smo se borili za opstanak. Na svu sreću, izdigli smo se iznad svih nedaća i problema i obezbijedili opstanak - naglasio je iskusni trener.

FINANSIJE OTKAZALE ZVEZDU!
Prvi čovjek "sokolova" naglasio je kako su finansije bile glavni razlog otkazivanja već dogovorenog prijateljskog susreta sa beogradskom Crvenom zvezdom.

- Prije nekoliko mjeseci trebalo je da ugostimo Crvenu zvezdu i, da budem iskren, glavni razlog za otkazivanje tog meča bili su finansijski problemi. Obratili smo se nadležnom ministarstvu u nadi da će nam izaći u susret i pomoći nas sa 30.000 KM, međutim, oni su se oglušili na našu molbu. Tako smo propustili priliku da u Istočnom Sarajevu ponovo ugostimo nekadašnjeg šampiona Evrope i svijeta - tvrdi Ujić.


Marko Tešanović - Press RS

Нема коментара:

Постави коментар