уторак, 6. мај 2014.

PFL Doboj: Domaćinski do dobrih rezultata

DOBOJ - Dobra organizacija rada, domaćinski odnos prema raspoloživim finansijskim sredstvima i efikasnost u realizaciji donesenih dokumenata, osnovne su karakteristike jednogodišnje analize aktivnosti Područnog fudbalskog saveza Doboj. Ovo je jedinstven stav učesnika sjednice ovog fudbalskog organa.

Delegati sjednice PFS nisu imali težak zadatak da brzo i efikasno deluju, jer su svi akti u obimnom dnevnom redu bili dobro pripremljeni i ostavili su sasvim malo prostora za primedbe i sugestije. To se posebno odnosi na Izvještaj o radu u 2013. godini i Program rada u ovoj godini gde je naglašeno da je održano 235 sjednica svih organa Skupštine a što je doprinelo dobroj organizaciji i provođenju takmičenja u Područnoj, međuopštinskim i Kvalitetnoj ligi podmladaka koje pokriva ovaj savez.

- Protekli jednogodišnji period posebno karakteriše dobra saradnja sa opštinskim fudbalskim savezima Doboj, Modriča, Brod i Šamac, kao i FSRS. Kada je u pitanju saradnja sa FSRS, moramo u narednom periodu još više da insistiramo na prihvatanju stavova i zahtjeva PFS Doboj s obzirom na činjenicu da ovom Savezu pripada po obimu i kapacitetu daleko više prostora u predlaganju kvalitetnih kadrova, naglasio je Branko Stevanović, predsjednik Skupštine.

- U proteklom periodu pored niza aktivnosti Stručna služba PFS Doboj učinila je mnogo na informativnom planu kroz službeni Bilten a čemu su doprinos dali komesari i pravna tijela Saveza. Ipak, posebno mjesto zauzima angažovanje na edukaciji kadrova, kako bi bio na viši nivo podignut kvalitet fudbala. Prvenstveno tu je rad trenerske i sudijske organizacije, kao i službenih lica delegata i kontrolora na utakmicama, a što je pokazao odaziv seminarima koje je organizovao Područni fudbalski savez Doboj, istakao je Ljubiša Tripunović, generalni sekretar.

Na sjednici je naglašeno da PFS Doboj može da se ponosi organizacijom i provođenjem takmičenja u malom fudbalu-futsalu, ženskom fudbalu kao i takmičenju omladinskih selekcija.

Na sjednici su usvojeni i Finansijski izveštaj za prošlu, kao i Finansijski plan za 2014. godinu, uz konstataciju da je Savez i pored neadekvatnog priliva planiranih finansijskih sredstava uspeo domaćinskim poslovanjem da ostvari značajan ostatak dohotka.

Pred organima i telima PFS Doboj i u narednom periodu su obimni zadaci a delegati su bili jedinstveni u stavu da će učiniti sve kako bi fudbal dobio na kvalitetu i masovnosti.

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар