недеља, 11. мај 2014.

Kozara gurnula Modričane ka Drugoj ligi


Darko Roksa

GRADIŠKA - Fudbaleri Modriča Maxime gajili su nade da na gostovanju protiv Kozare mogu stići do bodova koji bi ih približili opstanku u Prvoj ligi Republike Srpske. Ipak, znatno rasterećenija ekipa Igora Jankovića odigrala je mnogo bolje i zabilježila sigurnu pobjedu rezultatom 2:0.

Modričanima su kola krenula nizbrdo već u 19. minutu. Dosuđen je jedanaesterac, koji je u vođstvo Kozare pretvorio Dejan Kojić. Gosti su otvorenom igrom pokušavali doći do izjednačenja, ali se na odmor otišlo sa minimalnom prednošću "crvenih".

Jalovi napadi Modriča Maxime nastavljeni su i u drugom poluvremenu, da bi domaći u 57. minutu postigli i drugi pogodak i Modričane gurnuli ka nižem rangu. Brz kontranapad iskoristio je Dejan Maksimović, pretrčao i golmana gostiju Milana Petrovića i rutinski pogodio za nedostižnih 2:0.

Ovim porazom Modričani su došli u bezizlaznu situaciju. U posljednja dva prvenstvena kola, za opstanak su im potrebna oba trijumfa, ali i dva poraza Sloge.

KOZARA - MODRIČA MAXIMA 2:0 (1:0)

Strijelci: 1:0 Kojić (19) iz penala, 2:0 Maksimović (57).
Stadion: Kozare u Gradišci.
Gledalaca: oko 200.
Sudija: Dalibor Anđić (Prijedor).
Žuti kartoni: Kovljen, Jandrić, Škorić (Kozara), Lazareski, Nastić, Milovac (Modrića Maxima).

KOZARA: Đakušić, Makitan, Petrović, Bosnić, Kovljen (od 67. min. Glišić), Gavrić, (od 62. min. Škorić), Maksimović, Jandrić, Ojdanić, Kojić (od 80. min. Popović), Vukajlović. Trener: Igor Janković .

MODRIČA MAXIMA: Petrović, Kostadinović (od 62. min. Roksa), Lazareski, Vujanić, Nedeljković, Milaković, Prljeta (od 33. min. Resanović), Lukić, Nastić, Milovac, Rajović (od 61. min. Kojić). Trener: Marko Stojić.

Igrač utakmice: Dejan Maksimović ( Kozara).


Bojan Jakovljević

Нема коментара:

Постави коментар