понедељак, 5. мај 2014.

Kiša golova Podrinja

Filip Vujić (Podrinje)
JANJA - Fudbaleri Podrinja pobijedili su Napredak iz Donjeg Šepka rezultatom 3:0 u 23. kolu Prve lige Republike Srpske.

Po veoma teškom i vodom natopljenom terenu domaćin je došao do vođstva u 63. minutu. Akciju je započeo Filip Vujić po desnoj strani, zatim uposlio Davora Arnautovića koji je sa 12 metara preciznim udarcem po zemlji savladao golmana Napretka Branislava Ružića. Domaćin je udvostručio prednost u 81. minutu nakon pravog karambola u kaznenom prostoru gostiju iz Donjeg Šepka, kada je Aleksandar Kovač šutirao na gol, loptu je ka golu skrenuo centarfor Filip Vujić i sa nekih dva-tri metra poslao u mrežu. U finišu susreta Podrinje je stiglo do trećeg gola, a strijelac je bio rezervista Srđan Kalajdžić, koji je u igri proveo nepun minut, za konačnih 3:0.

- Teško je bilo probiti bunker gostiju iz Donjeg Šepka, pogotovo u prvom poluvremenu kada smo dali sve od sebe kako bismo došli do pogotka, ali nadmoć na terenu nismo uspjeli da krunišemo. U drugom dijelu utakmice daleko smo bolje zaigrali, stvarali prilike iz kojih smo postigli tri gola i uknjižili nove bodove. Napredak se pokazao kao čvrst protivnik, što je pokazao plasmanom na tabeli. Izgleda da je raskvašen teren prouzrokovan pljuskom u drugom poluvremenu više odgovarao našoj ekipi, koja je uspjela da dođe do ubjedljivog trijumfa - istakao je fudbaler Podrinja Filip Vujić.

Ekipa Napretka ostala je bez bodova u Janji, dok su iz tabora debitanta u prvoligaškom društvu istakli da je rezultat previsok u odnosu na prikazanu igru.

- Odigrali smo dobro, bili ravnopravni u većem dijelu utakmice, ali smo spletom okolnosti primili tri gola. Do 63. minuta bilo je 0:0, a onda je mojim igračima pala koncentracija. I teren je bio težak za igru pa kada se sve sabere, mislim da je rezultat previsok u odnosu na prikazanu igru oba tima. Nama ostaje da se okrenemo narednim utakmicama. Već u subotu dočekujemo Drinu HE i pobjedom definitivno rješavamo pitanje opstanka u ligi - rekao je trener Napretka Zoran Vasiljević.

Igor Đ. Stanišić

Нема коментара:

Постави коментар