понедељак, 12. мај 2014.

''Doboj Open 2014'': Trijumf Adrina Partla

Adrian Partl
DOBOJ – Finalnim susretom u singlu spuštena je zavjesa na veliku tenisku manifestaciju ITF ''Doboj 2014''. Pehar, novčana nagrada i 18 poena na rang listi pripalo je Adrianu Partlu iz Slovačke, koji je nakon velike borbe savladao Mirzu Bašića (BiH) prvog nosioca turnira.

Finalni meč obilovao je sa dosta uzbuđenja, jer je Slovak krenuo furiozno i došao u prvom setu do brejka 4:2. Međutim, Bašić se trgnuo i uspjeo da izjednači na 4:4, ali je Partl dobio peti gem, zatim iskoristio Bašićevu nesigurnost pri serviranju i ponovo došao do brejka a time i prvog seta 6:4.

Drugi set počeo je servisom Partla koji je delovao nesigurno i Bašić je imao brejk loptu, ali gem je, ipak, pripao Slovaku. U nastavku oba tenisera dobijali su gemove na svoj servis, da bi Partl u četvrtom gemu napravio brejk i poveo 3:1 a zatim realizovao svoj servis 4:1. Bašić zaigrao sigurnije, vratio brejk i došao do izjednačenja 4:4. Kada se očekivao preokret Partl je ponovo preuzeo inicijativu, dobio svoj servis a onda napravio još jedan brejk i rešio set u svoju korist sa 6:4.

Bio je to trijumf mladog Slovaka koji ni sam nije bio uvjeren da se domogao pobjede na turniru gdje je nastupio kao 712 na rang listi.

Do finala Bašić je došao nakon lake pobjede nad Hrvatom Brkićem od 6:4, 6:0, dok je Partl u veoma teškom meču sa Joškom Topićem slavio pobjedu 7:6, 7:6.

U finalu dublova sastali su se Brkić-Čačić i Milivojević-Zdravković. Kao što se i očekivalo hrvatsko-srpski par (prvi nosioci) došli su do naslova pobjednika sa 6:1, 6:3 protiv srpskog para.

Turnir ''Doboj open 2014'' zatvorila je Nada Tešanović, ministar porodice, omladine i sporta u Vladi Republike Srpske. Ona je uručila i pobjednički pehar i nagrade finalistima.

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар