субота, 22. фебруар 2014.

MFL Doboj: Start 22. marta

DOBOJ - Još jednom su članovi Izvršnog odbora Opštinskog fudbalskog saveza Doboj pokazali punu efikasnost u radu zahvaljujući dobro pripremljenim materijalima koji su se našli na dnevnom redu. Akcenat je, ipak, stavljen na pripreme za nastavak prvenstva u Međuopštinskoj fudbalskoj ligi a to su: organizovanje seminara za delegate, sudije i kontrolore, te upoznavanje predstavnika klubova sa obavezama u organizaciji utakmica.

- Jesenji dio prvenstva, koji je uspješno proveden, pokazao je da moramo i možemo još kvalitetnije da radimo. Sitniji propusti službenih lica kao i organizatora utakmica moraju biti svedeni na minimum. U tom cilju pred Komisijom za takmičenje, odnosno suđenje stoji obaveza da što kvalitetnije pripreme delegate i sudije za nastavak prvenstva. Posebnu pažnju trebaće posvetiti delegiranju iskusnih i kvalitetnih službenih lica za utakmice koje su višeg rizika. Pored ovoga mora se voditi računa o troškovima kojima su izloženi klubovi jer finansijska situacija je veoma složena. U tom cilju vodićemo računa da kao i u jesenjem delu službena lica budu sa jednog područja i da koriste jedno prevozno sredstvo, naglasio je Zlatko Spasojević, predsjednik IOPFS Doboj.

Na sjednici je odlučeno da proljećni dio prvenstva u MFL Doboj počne 22. marta a završi 1. juna, dok će takmičenje omladinskih ekipa početi 5. aprila. Kada su u pitanju kup utakmice, odlučeno je da se prvo kolo kupa odigra pred početak prvenstvene sezone a zbog manjih troškova ostavljeno je klubovima da se dogovore o međusobnim komšijskim susretima.

- I ove godine naš zadatak je da se angažujemo na omasovljenju mladih selekcija i u tom cilju moramo ostvariti punu saradnju sa nastavnicima fizičkog vaspitanja u školama, kao i školama fudbala. Takođe, Savez fudbalskih sudija radiće na organizovanju seminara za mlade delioce fudbalske pravde, naglasio je Spasojević .

Članovi IOOFS Doboj usvojili su dopunjene izveštaje komesara za takmičenje MFL Doboj Gorana Stojanovića i komesara za suđenje Slavka Pančića uz diskusije Branka Stevanovića, Muhameda Halilovića, Slađane Marić, Zorana Gajića i Vlade Markovića.

Slobodan Babić

Нема коментара:

Постави коментар