среда, 26. фебруар 2014.

Džudistima iz Zvornika dvije zlatne medalje na prvenstvu RS

ZVORNIK - U subotu je u Laktašima, u organizaciji Džudo saveza RS održano Prvenstvo Republike Srpske za seniore i seniorke. To je bilo 22. po redu Prvenstvo RS i učestvovalo je 24 kluba iz Republike Srpske.

U konkurenciji seniora džudo klub Srpski Soko je proglašen za najuspješniji klub u konkurenciji seniora. Rajko Mirković u kategoriji do 100kg osvojio je zlatnu medalju. U kategoriji preko 100kg zlatnu medalju osvojio je Filip Pajić, a Teodora Božović u kategoriji do 63kg bronzanu medalju.

Mirković se poslIJe prošlogodišnje povrede ponovo vratio u formu i sa 4 pobjede ponovo postao prvak RS. Iznenađenje je napravio junior, Filip Pajić koji je po prvi put postao prvak RS u konkurenciji seniora. Teodora Božović je potvrdila da je veliki talenat, jer je kao kadetkinja prvi put nastupila na seniorskom prvenstvu i u vrlo jakoj konkurenciji osvojila medalju.

Osvajači medalja ujedno su se plasirali na Državno prvenstvo BiH koje će se održati 1. marta 2014. godine u Vitezu. Trener Dragan Božovic je zadovoljan formom takmičara i njihovim borbama i smatra da će se sa Državnog prvenstva, zvornički džudisti vratiti sa još boljim rezultatima.

Milan Đorđić

Нема коментара:

Постави коментар