понедељак, 26. мај 2014.

Gradski stadion u Šamcu pod vodom

ŠAMAC - Poplave koje su nanijele višemilionsku štetu području Šamca, ugrozile su i sportski život ovog dijela Republike Srpske. Gradski stadion je pod vodom i sasvim je izvjesno da će proteći još mnogo dana kako bi ovaj sportski objekat bio u funkciji.

- Iako pumpe iz inostranstva ispumpavaju danima vodu, ima je na sve strane. Problem je što je nivo Save iznad grada Šamca. I Gradski stadion je zatekla tužna sudbina. I Šamac je tužan grad, ali on je naš i mi ga volimo. Biće potrebno mnogo truda i vremena, pa da sve bude kao nekada - kaže Savo Minić, načelnik Šamca.

Igrači već 11 dana nemaju gdje da treniraju. Mnogima od njih bili su ugroženi i životi. I trener Predrag Lukić dijelio je njihovu sudbinu.

- Sa porodicom sam nekoliko dana bio na spratu kuće. Nije se moglo izaći, niti nam je ko mogao prići. Sreća, imali smo dovoljno hrane i vode. Žao mi je što je i neke od mojih igrača poplava ostavila, skoro, bez igdje ičega. Čuo sam da je Zoran Stanković sa porodicom loše prošao, pa Mladen Lukić i još neki momci - tužnim glasom govori Lukić.

Trenažni proces je, za sada, nemoguć.

- Sve nam je potopljeno. Sportska oprema, svlačionice su i sada pod vodom. Na terenu je nivo vode još oko jedan metar. Ne znam šta će biti i kako će biti. Modriča Maxima se ponudila da na stadionu ’Dr Milan Jelić’ treniramo. Imamo odigrati još dva kola do kraja sezone, a na njenom zatvaranju trebali bi biti domaćini Podrinju. Modriča nudi da odigramo kod njih tu utakmicu. Međutim, stanje u Šamcu je takvo da nije vrijeme za igru i za fudbal - istakao je Predrag Lukić.

Sablasno je u i oko Šamca…

Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар