понедељак, 24. фебруар 2014.

Stvara se tim za velika dijela

MODRIČA – Imala je Modriča Maxima svojih plodnih godina, vrijednih ostvarenja, šampionskih dometa, međunarodnih nastupa. I igara za letopise!

Potpredsjednik kluba, Mićo Đurić, kaže da će sve biti kao nekada.

- Kada je aktuelno rukovodstvo preuzimalo klub, zatekli smo ogromne dugove, tim bez iole vrijednih igračkih imena, sa svega četiri boda na tabeli. Brzo smo se konsolidovali, jedan broj finansijskih opterećenja riješili se, a gledali i ka fudbalskoj pijaci. Tragali smo za igračima koji nam trebaju kao hleb nasušni. Nismo gubili vrijeme i mislim da sve dolazi na svoje mjesto, kaže Đurić koji je sa Nikolom Savićem potpredsjednik Modriča Maxime i najbliži saradnik Petra Jelića.

Fudbal je bio, jeste i biće igra...

- I u Modriči će se igrati dobar fudbal i sve će biti kao nekada. U Posavini je bilo velikih i malih susreta, pobjeda, pa i poraza. Modriča je osvajala Kup Republike Srpske i Kup BiH, bila prvak Srpske i BiH, igrala na međunarodnoj sportskoj sceni. Nemamo pravo da sedimo skrštenih ruku, da živimo od lijepih sjećanja i uspomena. Moramo da radimo i da stvaramo. Sve to za generacije koje će doći. Naš klub je među najstarijim na prostorima Republike Srpske. Kada imate tako svjetlu istoriju, valja razmišljati i o budućnosti, učiniti nešto u tom pravcu, podvlači Mićo Đurić.

Njemu ništa ne promiče, niti postoji teška domaća zadaća...

- Naša domaća zadaća je ogromna, ali smo u hodu riješavali određene obaveze. Predsjednik Jelić obnovio je određene kontakte, povratili smo povjerenje u javnosti. Jedan broj nas je tragao za pojačanjima. Naši članovi su Igor Nedeljković, Zoran Milovac, Milorad Resanović, Nenad Lazareski, mladi Nastić, Darko Roksa, ponovo braća Radoslav i Nebojša Prljeta. Ostao je naš Zoran Rajović, vratio se golman Milan Nikić. Dakle, ovo je tim koji bi poželeo sve i jedan tim u Prvoj ligi Republike Srpske. U ime trenera Marka Stojića, koji vrijedno radi i ima punu podršku rukovodstva kluba, mogu obećati siguran opstanak u Prvoj ligi Republike Srpske. Nećemo siliti situaciju, nego ćemo igrom, znanjem, vještinom biti suvjereni, optimista je Đurić.

Logično i pravedno bi bilo da se ostvari taj cilj i da se krene ka Premijer ligi BiH. Uostalom pravda nije u sili, nego u istini...

- Mi smo u fazi stvaranja super jakog tima. Međutim, tim nije samo 11 igrača. Nisu to samo ni treneri. To su svi koji brinu o funkcionisanju ovog kolektiva, pa rukovodstvo grada, menadžment Rafinerije ulja, naši navijači. Ne možemo bez njih i ja sam ubeđen da će tribine našeg stadiona iz utakmice u utakmicu biti sve punije. Pravimo ozbiljnu i veliku priču. Ona ima svoj puni smisao. Kao velika sportska porodica, postepeno idemo ka svom cilju. Prvo opstanak u Prvoj ligi Srpske, a onda i juriš ka Premijer ligi BiH, najavljuje potpredsjednik Modričana.

Predsjednik kluba, Petar Jelić, super dobro konzumira fudbal. Ali u dalekoj Kini, a ne u zavičaju.

- Svi smo mu poželjeli uspjeh. Kod njih se prvenstvo završava negde u novembru. Mi ćemo do tada vrijedno raditi, izvršavati i svoje i njegove obaveze, sve učiniti da ga obradujemo, sačuvamo prvoligaški status. Zimus smo postavili 800 stolica na zapadnoj strani stadiona. Trebamo i na severnoj tribini postaviti 800 stolica i onda ćemo imati uslove za međunarodne sportske manifestacije. Imaćemo na tom zdanju i neke druge sadržaje. Koje, neka ostane tajna za ovu priliku, zagonetan je Đurić.

Mladi čovjek je, na kraju, bio kratak i jasan, kako i priliči odvažnim i ljudima koji znaju šta hoće. Mićo Đurić to, svakako, jeste.

- Uz načelnika Mladena Krekića, zamenika načelnika Modriče i potpredsjednika kluba, Nikolu Savića, i ranije izabranih članova, tu su i Dejan Stojanović, Rade Stevanović, Spasoje Joksimović, Dejan Radić. Na čelu ove velike sportske porodice je čovek uspjeha Petar Jelić. Prema tome, bićemo pravi i najbolji na proleće!.

Proleće, pa i fudbalsko, uvek pokaže pravo lice Modriče...

Slađan Jeremić

Нема коментара:

Постави коментар