недеља, 17. август 2014.

Komšije odnijele cijeli plijen

BIJELJINA - Fudbaleri Drine zabilježili su prvu pobjedu u "BH Telekom" Premijer ligi BiH. U 3. kolu Zvorničani su bili bolji na gostovanju u Bijeljini od ekipe Mladosti iz Velike Obarske sa 2:0.

Utakmicu su obilježila dva prekrasna pogotka i jedan crveni karton na strani Drine. Od početka utakmice pa do sredine prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika a Drina je bila konkretnija i više je imala loptu u svojim nogama.

Prodori Rustemovića i Filipovića po lijevoj strani izluđivali su odbranu domaćina a upravo će ova dva igrača kasnije rješiti utakmicu. Od drugog dijela prvog poluvremena Madost je preuzimala terensku inicjativu a baš u tom momentu u jednom napadu gostiju lopte se dokopao Edin Rustemović i odlučio se da šutira sa nekih 25 metara za prelijep pogodak i veoma važno vođstvo svog tima.

Kada su svi očekivali da sudija Admir Šehović pokaže na put za svlačionicu nova bomba Drine. Na približno istoj udaljenosti od gola, na kojoj je Rustemović postigao gol, loptu je uzeo Filipović, koji je krenuo sam da završi napad. U jednom momentu ošutao je loptu a golman domaćih vrhovima prstiju loptu skreće do prečke a ona se od prečke odbija u mrežu za veliko slavlje gostiju.

U drugom poluvremenu fudbaleri Mladosti više su prijetili i imali terensku inicjativu. Svojim visokim loptama pokušavali su da ugroze gol golmana i kapitena Drine Gorana Maksimovića koji je, sa Rustemovićem i Filipovićem, sasvim sigurno igrač utakmice.

U 69. minutu odbrambeni igrač Drine Damir Memović dobio je zasluženo crveni karton jer je sa obje noge i sa leđa startovao na Aleksandra Vasića.

Do kraja susreta Mladost je pokušavala doći do počasnog gola, ipak, odbrana Drine uspješno je odradila posao, kao i napad te kući nose sva tri boda - tri velika boda!

Drina je mogla doći i do ubjedljivije pobjede kada je u finišu utakmice Kostić sam izašao pred golmana Mišića i propustio veliku priliku da donese ubjedljiviji trijumf svojoj ekipi.

Da potvrde "brejk" Zvorničani će imati priliku u sljedeću subotu kada dočekuju drugog bijeljinskog premijerligaša ekipu Radnika.

MLADOST - DRINA 0:2 (0:2)

Strijelci: 0:1 Rustemović u 33. minutu, 0:2 Filipović u 45. minutu. 
Stadion: Gradski u Bijeljini. 
Gledalaca: 500.
Sudija: Admir Šehović (Sarajevo). 
Žuti kartoni: Jevtić, Savić, Dabić, A. Vasić (Mladost), Kikić, Đerić, R. Vasić, Ivanović (Drina). 
Crveni karton: Memović (Drina).

MLADOST: Mišić, Vuković, Dabić, Zelić (od 82. minuta Blagojević), Savić (od 46. minuta A. Vasić), Ramić, Komarčević, Trifković, Jeftić, Stajić (od 46. minuta Vidić), Ristić. Trener: Dušan Jevrić.

DRINA: Maksimović, Uzelac (od 81. minuta Milošević), Filipović (od 70. minuta Jokić), Memović, Kostić, Ivanović, Rustemović, Vasić (od 63. minuta Čolović), Đerić, Kikić, Lazarević. Trener: Dragan Mićić.

Igrač utakmice: Edin Rustemović (Drina).

Нема коментара:

Постави коментар