уторак, 19. август 2014.

Kokot: Podjela bodova je najrealniji ishod

Sa meča Slavija - ­ Željezničar / Foto: Rade Vasić
ISTOČNO SARAJEVO - Fudbaler Slavije Zoran Kokot tvrdi da je zadovoljan bodom protiv favorizovanog Željezničara (1:1), u utakmici trećeg kola Premijer lige BiH.

Popularni "sokolovi" nakon 270 minuta sezone imaju tri boda na svom kontu. Prvi su osvojili u duelu sa Zrinjskim, drugi na gostovanju kod Radnika, a treći protiv uvijek neugodnog Želje, u duelu koji je odlukom FS BiH igran pred praznim tribinama u Foči.

Iako je premijerligaš iz Istočnog Sarajeva vodio, nije uspio da zadrži prednost i upiše prvenac.

Kokot, jedini strijelac za Slaviju ove sezone, istakao je kako bi protiv "plavih" prihvatio bod da mu ga je neko ponudio prije utakmice.

- Pokazali smo da možemo igrati protiv svakoga. Imali smo svoje šanse, imali su ih i oni, ali mislim da je podjela bodova najrealnija. Velika je šteta što se ovaj duel igrao pred praznim tribinama, jer bi publika zaista imala u čemu da uživa - istakao je Kokot.

Iskusni napadača je dodao da je zadovoljan startom prvenstva, posebno jer on i saigrači praktično svaki duel gostuju:

- Nama je teren u Foči nepoznanica, ali smo uspjeli ostati neporaženi i protiv Zrinjskog. Slavija ima dobru ekipu, i nastojaćemo da se ne borimo za opstanak ove sezone, nego da ostvarimo dobre rezultate. Za sada nam to dobro ide, a nadam se da ćemo i nastaviti u ovom ritmu.

Izuzev povrijeđenog Igora Lambulića i Mladena Lemeza, šef stručnog štaba Slavije Dragan Radović, može da računa na preostale igrače, uključujući i novajlije koji su protiv Želje po prvi put imali pravo nastupa.

- Posljednji remi još više dobija na značaju kada uzmemo u obzir da mi ove utakmice igramo na neutralnom terenu. To je kao da igramo u gostima, a ostali smo neporaženi i protiv Zrinjskog i protiv Željezničara. Pogled na tabelu sve govori. Neporažene ekipe u dosadašnjem toku prvenstva su Široki Brijeg, Zrinjski, Željezničar, Sarajevo, Velež i Slavija, ali ja mislim da mi možemo još biti još bolji - jasan je kormilar Radović.
Press RS

Нема коментара:

Постави коментар