уторак, 19. август 2014.

Igokea započela pripreme

ALEKSANDROVAC - Šampion Bosne i Hercegovine upalio je motore i krenuo sa pripremama za iduću sezonu. Umjesto odsutnog prvog trenera Vlade Jovanovića prozivku su obavili njegovi pomoćnici Milutin Latinčić i Zoran Petković koji su na raspolaganju imali 15 košarkaša. Njih četvorica Duško Bunić, Mladen Jeremić, Marko Čakarević i Aleksandar Radukić imaju ugovore za iduću sezonu dok peti koji ima ugovor Draško Knežević bio je opravdano odsutan. Na probi su se pojavila sedmorica igrača Dražen Zlovarić (prošle sezone igrao za Cepter Vijenu), Dušan Cvetković (Feni industrija, Kavadarci), Danilo Tasić (Konstantin, Niš), Aleksandar Bursać (Vojvodina, Novi Sad), Đorđe Milošević (Vršac), Nemanja Manojlović (Tamiš, Bečej), Sergej Pucar (SAD). Uz njih tu su još tri juniora Dejan Kelečević i Luka Kovač koji igraju za omladinski pogon Igokee, a Milenko Predić bio je član banjalučkog Rukija.

- Počeli smo sa radom i obavili prvi terening. Jutranje treninge kombinovano ćemo raditi na stadionu i dvorani u Aleksandrovcu, a večernje sa loptom u Laktašima. Imamo pet igrača pod ugovorom. Njih četvorica imaju ugovor za iduću sezonu, dok će nam se krajem mjeseca pridružiti i Draško Knežević koji sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine igra kvalifikacije za Evropsko prvenstvo - izjavio je Latinčić.

On je dodao da će oni igrači koji pokažu kvalitet dobiti ugovor.

- Sedam igrača je na probi i vidjećemo koga ćemo zadržati. U ovom trenutku ne možemo reći za koliko dana ćemo napraviti procjenu i da li će to biti za dva, tri ili pet dana. Od broja igrača koji će ostati zavisiće i dovođenje novih košarkaša. U principu tržimo "jedinicu" i "četvorku" - dodao je Latinčić.

Prošlosezonski plejmejker Širokog Džonaton Džons uskoro bi trebao da potpiše ugovor sa Igokeom dok od dolaska Đorđa Drenovca izgleda da nema ništa.

- U završnoj smo fazi pregovora sa Džonsom i nadam se da ćemo u skorije vrijeme to završtiti. Bili su pregovori sa Drenovcem, ali je to u ovom trenutku daleko od realizacije - izjavio je Latinčić.
Nakon bazičnog dijela priprema Igokea će nastupiti na dva turnira. Prvi je u Sarajevu 19. i 20. septembra, a drugi u Poreču 22. i 23. septembra. Turnir u glavnom gradu BiH organizuje OKK Spars i na njemu će se okupiti četiri ekipe. Osim domaćina i ekipe iz Aleksandrovca očekuje se nastup rumunskog Temišvara dok četvrti učesnik nije poznat, ali će prema najavama to biti neka ekipa koja će se od iduće jeseni takmičiti u Evroligi. Čim završe nastup u Sarajevu aktuelni šampioni BiH preseliće se u Poreč gdje su nastupali već tokom prošle dvije godine. Tamo ih očekuju dva ruska tima Ural iz Perma kao i Novosibirsk koji se tamo pripremaju za novu sezonu.
NIŠTA OD GAJOVIĆA
Goran Gajović karijeru će nastaviti u makedonskom klubu Feni Industrija. Krilni igrač tokom posljednje dvije sezone bio je član Igokee, ali se tokom ovog ljeta nije uspio dogovoriti za nastavak saradnje sa upravom kluba sa kojim je osvojio dvije titule šampiona BiH kao i jednu Kupa. Osim za Igokeu do sada je nastupao za Ibon, Herceg Novi, Danilovgrad, Hercegovac i Sutjesku. Preotekle sezone je beležio 4,2 poena po meču, uz 3,5 skokova.

Milan Zubović

Нема коментара:

Постави коментар