среда, 20. август 2014.

APSURDISTAN

GRADIŠKA - U ligi mladih PFS Gradiška takmiče se klubovi učesnici Regionalne lige Republike Srpske, grupa "Zapad" (treća liga RS) i Područne lige Gradiška (četvrta liga RS), koji pored seniora imaju samo jednu mlađu selekciju.

Odlukom Komisije za omladinski fudbal Područnog fudbalskog saveza Gradiška utvrđeni su kriterijumi za nastup u ligim mladih PFS Gradiška. Komisija je odredila da pravo nastupa u ligi mladih imaju igrači rođeni 1999. godine i mlađi, a za seniore igrači stiču pravo nastupa kada navrše 16 godina (uz specijalno ljekarsko uvjerenje).

Zbog apsurdne Odluke takmičarske komisije igrači rođeni 1998. godine, a koji još nisu napunili 16 godina nemaju pravo nastupa ni u ligi mladih niti za seniore. Tako da, ukoliko Takmičarska komisija ne promijeni dobnu granicu za nastup u ligi mladih, igrači rođeni u periodu od 10. novembra 1998. do 31.decembra 1998. godine neće imati pravo nastupa u narednoj polusezoni ni za jednu selekciju (lige mladih i seniora)!

Veliko je pitanje šta će se desiti sa igračima koji su rođeni u ovom periodu, odnosno da li će izgubiti volju za bavljenje sportom. Svakako će u ranoj fazi života shvatiti da žive u državi apsurda i vjerovatno poželjeti da što prije pređu njenu granicu sa kartom u jednom smjeru, jer kako je rekao naš nobelovac: "Tamo gdje prestaje logika počinje Bosna i Hercegovina", tj. Apsurdistan.

Нема коментара:

Постави коментар