понедељак, 28. јул 2014.

"Fudbal frends 2014": Trofej otputovao u Podgoricu

FOČA - Trijumfom ekipe Budućnosti iz Podgorice od 1:0 nad hrvatskim pretdstavnikom Rijekom spuštena je zavjesa na 10. "Fudbal frends" - Foča 2014.

Ekipa Rabotničkog je u borbi za treće mjesto nadvisila Željezničar nakon nakon penala jer je meč završen rezultatom 0:0. Makedonci  su poslije izvođenja jedanaesteraca savladali Sarajlije rezultatom 4:1. U bobi za plasman peto mjesto pripalo je Olimpiji. Slovenci su bili bolji od beogradske Crvene Zvezde i trijumfovali sa 2:0. Sedmo mjesto zauzela je Vojvodina. Novosađani su savladali domaćina turnira, ekipu Sutjeske, a susret je riješen izvođenjem  penala pa je rezultat na kraju glasio 6:5. Regularni dio meča završen je rezultatom 1:1.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Matko Budan iz ekipe Rijek, najbolji strijelac je igrač Olimpije, Niko Adamič sa 4 postignuta gola, dok je priznanje za najboljeg golmana dobio Milisav Vuković iz pobjedničkog sastava Budućnosti.

Za vrijeme održavanja 10. Fudbal frendsa održan je okrugli sto na temu „Fudbal više od igre“ na kom su učešće uzeli ambasadori Srbije i Crne Gore Stanimir Vukišević i Dragan Đurović, načelnik opštine Foča Radisav Mašić, predsjednik fondacije "Fudbal frends" Zoran Avramović kao i treneri i rukovodioci omladinskih pogona ekipa učesnika jubilarnog "Turnira prijateljstva". Donesen je jedinstven zaključak da je fudbal od obične sportske igre odavno prerastao u univerzalni jezik kojim komuniciraju milioni ljudi širom svijeta i globalnu religiju koja u ljudima pobuđuje širok spektar osjećanja od radosti do tuge, neizvjesnosti, strepnje, nade i dramatičnosti.
AUTOR: Slaviša Vukašinović

Нема коментара:

Постави коментар