среда, 18. јун 2014.

Sloga rekla 'zbogom' Prvoj ligi RS!

Detalj sa meča u Petrovu
Tužan trenutak za sportski Doboj ovog tmurnog dana u Petrovu. Nakon katastrofe koja je zadesila grad u vidu poplave došla je nova nesreća, na sportskom planu. Fudbaleri Sloge u revanš utakmici baraža poraženi su kao ’’domaćini’’ od Krupe 1:2 i tako nakon dugo vremena bivstvovanja u prvoligaškom društvu ispali u niži rang. Umjesto napretka ka Premijer ligi BiH od jeseni gledaćemo drugoligaški fudbal.

Jad i čemer za fudbal Doboja. Mnogi bi trebalo da stave prst na čelo i da se zamisle. Zašto je došlo do ovoga? Doboj zaslužuje premijerligaša a ne da igra na livadama. Nažalost Druga liga je sada realnost.

Sloga je tokom cijelog susreta bila bezidejna, a u ponekim trenucima činilo se da i ne žele da dođu do povoljnog rezultata. U 8. minutu bilježimo udarac kapitena Aleksića iz slobodnog udarca koji odlazi preko gola. U 14. minutu Marko Mazalica umakao je odbrani Sloge, izbio sam pred Lukića i matirao ga za 0:1. I od  tog trenutka Krupa je većim dijelom imala više loptu u nogama. Domaćima ništa nije polazilo za nogom. U 41. minutu odlična prilika za Krupu ali brani Dado Lukić.

U nastavku Krupa je branila stečenu prednost i prijetila kad god joj se ukazala prilika. Igrao se 47. minut kada Mahmutović iz izgledne prilike šutira kraj gola. Tekao je 82. minut velika nepažnja i greška odbrane Sloge što koristi Marko Mazalica i svojim drugim golom na utakmici za 0:2 i veliku radost svojih navijača vodi Krupu u prvoligaško društvo, a Slogu je gurnuo u niži rang. Pet minuta kasnije Mahmutović je samo ublažio gorki poraz Sloge.

Na ljudima koji vode klub je da razmisle šta i kako dalje. Da ne dozvole dalje propadanje nego da iznađu rješenja i da se ekspresno vrate tamo gdje im je i mjesto u Prvu ligu.

Petrovo: SLOGA – KRUPA 1:2 (0:1)

Strijelci: 0:1 Mazalica u 13, 0:2 Mazalica u 82, 1:2 mahmutović u 87.minutu. Stadion: Lužanjak. Gledalaca: 700. Sudija: Danijel Pajić (Bijeljina) 7. Pomoćnici: Damir Lazić (brčko) i Radislav Kačavenda (Gradiška). 
Delegat: Dragan Ančić (Prnjavor). 
Žuti kartoni: Mujčić, Aleksić, Todić (Sloga), Cvijanović, Vuković, Stojanović, Mazalica (Krupa).

SLOGA: Lukić 6, Acevedo Kruz 5,5, Kovačević 5, Mujčić 5, Vuković 5, Milenković 5,5, Ristić 5 (od 59. Kršić -), Fočić 5 (od 78. Halilović -), Aleksić 5, Mahmutović 5,5, Miletić 5 (od 50. Todić 5). Trener: Vedran Sofić.

KRUPA: Vasić 7, Vuković 7, Ducanović 7, Vidović 7, Damjanović 7,5, Cvijanović 7, malinović 7,5, Mazalica 8, Studen 7,5, Đukarić 7 (od 67. Bučinski – (od 78. Erak-), Tomaš 7 (od 59. Stojanović 7). Trener: Slobodan Starčević.

Igrač utakmice: Marko Mazalica (Krupa).

Autor: Nenad Vasić

Нема коментара:

Постави коментар