среда, 25. јун 2014.

Borac otputovao na pripreme u Sloveniju

Fudbaleri banjalučkog Borca otputovali su danas na mini-pripreme u Kranj, gdje će se nalaziti do 28. junu. Za to, kratko, vrijeme odradiće četiri treninga i odigrati jedan test meč. Protivnik će biti slovenački Zaric, koji nastupa u tamošnjoj trećoj ligi.

- Pripreme smo započeli sedam dana ranije jer je u klub stiglo mnogo novih igrača pa će biti potrebno nešto više vremena da se ekipa dobro uigra. U dogovoru sa trenerom, Vinkom Marinoviće, i cijelim stručnim štabom odlučili smo da odemo na ove mini-pripreme u Sloveniju kako bi se što bolje uvjerili u kvalitet novih igrača u klubu i pokušali uigrati ekipu na što bolji način. Takođe, poslije pripremnog meča koji igramo u subotu biće jasnije koje pozicije u ekipi "škripe", pa ćemo u skladu s tim djelovati i dovesti adekvatna pojačanja - rekao je pomoćni trener, Zoran Dragišić, koji nije želio precizirati ciljeve za narednu sezonu.

Nestrpljiv, kada je u pitanju početak sezone, je povratnik u redove Borca, Borislav Pilipović koji igra na poziciji lijevog beka.

- Želim se zahvaliti ljudima iz kluba koji su me pozvali da se vratim. Saigrači i stručni štab su me odlično prihvatili. Ekipa dobro radi, posjedujemo kvalitet i sada je na nama da slušamo trenera i uklopimo se u jednu kompaktnu ekipu - izjavio je Pilipović.

Jedini fudbaler koji je pristigao u klub a nije bio na prozivci je štoper Ivan Kostić. Ovaj 25-godišnjak je stigao iz FK Dolina iz Padine koji je prošle sezone nastupao u Prvoj ligi Srbije. Takođe, profesionalni ugovor je potpisao i mladi fudbaler veznog reda, Uglješa Radinović (rođen 1993. godine). Rođeni Novosađanin je prošao omladinsku školu Vojvodine, a nakon toga nastupao za Zbrojovku  iz Brna, srbijansku Bežaniju i prijedorski Rudar.

Što se tiče odlazaka, na probi u ruskom prvoligašu, Ufu, je odlični napadač, Haris Handžić. Prema tvrdnjama iz kluba ukoliko Handžić prođe probu, Borac će na ime obeštećenja dobiti minimalno 50. 000 evra. Takođe, ukoliko Handžić napusti klub Borac će potražiti još jednog iskusnog napadača koji bi činio tandem sa Jocom Stokićem, dok bi se, ukoliko on ostane, napad Borca temeljio na tandemu Handžić - Stokić.

Na pripreme su otputovala 22 fudbalera: Mladen Ružić, Branislav Ilić, Siniša Dujaković, Aleksandar Kondić, Borislav Pilipović, Aleksandar Subić, Nebojša Runić, Bojan Kremenović, Darko Đajić, Dušan Stevandić, Nebojša Stjepanović, Stefan Dujaković, Mihajlo Savanović, Aleksandar Malbašić, Vladan Grujić, Mladen Žižović, Joco Stokić, Aleksandar Radulović, Fedor Predragović, Stefan Savić, Uglješa Radinović i Ivan Kostić.

Нема коментара:

Постави коментар