среда, 30. април 2014.

Otac i sin na službenom putu


PFS Prijedor
O Mili Mandiću, predsjedniku Područnog fudbalskog saveza Prijedor, "Narodne" su u nekoliko navrata pisale. Radi se o sportskom radniku iz Kozarske Dubice, koji je najviše puta bio delegat u Prvoj ligi RS, a pored toga ostao je zapamćen i kao osoba koja je potpisala akt da njegov sin sudija Danijel bude na listi Prve lige RS. Tako da su i tata Mile i sin sin Danijel  sada na Prvoj ligi RS, kao delegat i kao sudija. Očigledan primjer kršenja pravila dogodio se u 19. kolu šampionata RS, kada je Mandić junior bio četvrti sudija na meču u Janji između Podrinja i Modriča Maksime, a Mandić senior u isto vrijeme obavljao dužnost delegata delegata u Novom Gradu u meču između Slobode i Rudara iz Ugljevika.
Sukob interesa, da ili ne?
Iako "stručnjaci" iz Fudbalskog saveza Republike Srpske ističu da to nije sukob interesa, i pravnik pripravnik može zaključiti da baš nije tako.

- Svakako da je to klasičan sukob interesa i to ne vrijedi ni komentarisati. Pitam, da li to može neko drugi osim Mile Mandića, koji je mnogo zadužio Milu Kovačevića na proteklim izborima na nivou FSRS i sada mu se revanšira. Mile je kao delegat najviše puta delegiran u Prvoj ligi RS, ide i na utakmice Omladinske lige BiH, Premijer lige BiH za žene, čak stigne i na futsal, a dozvoljeno je da i sin sudi Prvu ligu RS. Indikativno je da od proljećnog dijela sezone u izvještajima delegata s utakmice nema rubrike "mišljenje o suđenju", što znači da bi uskoro na jednoj utakmici mogli biti delegirani i otac i sin. Ovo je bruka Fudbalskog saveza Republike Srpske, koji je odavno izgubio svaki kredibilitet - priča naš izvor iz Fudbalskog saveza RS.

Nije nikakva tajna da iza svih tih silnih delegiranja stoji Dragan Banjac, alfa i omega sudijske organizacije FSRS i FSBiH, koji zajedno s Mandićem pravi darmar i u PFS Prijedor.

- Ljudi kojima se još uvijek nije ogadio fudbal u šali za našu regiju kažu da je to firma "Mandić", jer posluje odlično. O kakvom se cinizmu radi pokazuju i sjednice Izvršnog odbora PFS Prijedor. Dragan Banjac nije član tog tijela, ali već dvije godine prisustvuje sjednicama i poslije svakog sastanka uredno naplati dnevnicu i putne troškove od Prijedora do Kozarske Dubice. Naravno da to sve radi uz pomoć mentora Mandića, a da su moćni pokazuju i rezultati klubova o kojima oni vode brigu u Regionalnoj ligi. U samom vrhu je i Ravan iz Međeđe, ali i dubički Borac, pa će vjerovatno u zajedničkom dogovoru odlučiti novog putnika u Drugu ligu. Interesantno je da je Mandić još ranije od PFS Prijedor uzeo pozajmicu za FK Ravan u iznosu od 2.700 KM, ali je ona njegovim imenovanjem na mjesto predsjednika PFS Prijedor misteriozno nestala. Do kada će to biti ovako, vidjećemo, ali fudbal nam je baš na niskim granama. Rudar će u niži rang, Sloboda je takođe u donjem dijelu tabele Prve lige RS, ali to zvaničnike Saveza malo interesuje. Interes pojedinaca je uvijek ispred zajedničkih - poručuje izvor "Narodnih" iz PFS Prijedor.

                                                                                                         "Narodne novine"

Нема коментара:

Постави коментар