уторак, 25. фебруар 2014.

Sutjeska poražena u susretu sa Slavijom

FOČA - U četiri kontrolne utakmice fudbaleri Sutjeske još uvijek nisu ostvarili pobjedu, ali bez obzira na to u stručnom štabu su zadovoljni radom u dosadašnjem dijelu priprema.

 U posljednjem pripremnom meču uspešniji od Fočaka su bili fudbaleri Slavije koji su slavili rezultatom 2:0. Prvoligaš iz Foče već u nedjelju će imati novu provjeru protiv Azota iz Vitkovića, dok će ,,generalku“ odigrati 1. marta protiv Goražda.

Šef stručnog štaba Sutjeske Duško Rašević vjeruje da će njegova ekipa željenu formu dostići na početku proljećnog dijela sezone.

- Radili smo dobro u pripremnom periodu, a do početka proljećnog dijela sezone imamo dovoljno vremena da uklonimo uočene nedostatke. U kontrolnim mečevima smo odigrali neriješeno protiv Drine HE i Goražda, dok smo protiv Mladosti iz Rogatice i Slavije doživeli poraze. Umor se još uvek osjeti na igračima i tek treba da vratimo potrebnu svežinu. Naš cilj za proljeće je gornji dio tabele, a siguran sam da ćemo u tome uspjeti. Imamo mladu ekipu željnu dokazivanja, koja je isključivo sastavljena od ,,domaćih“ igrača. U toku zimske pauze ekipu je napustio Neđo Šuka koji je prešao u Donji Srem, dok su nas pojačali Mladen Đoković, Dario Blagojević i Veselko Njeguš. U narednih nekoliko dana pokušaćemo da dovedemo još jedno pojačanje u zadnjoj liniji čime bi kompletirali igrački kadar – rekao je Rašević.

Kapiten Sutjeske Nemanja Drakul ističe da je atmosfera u svlačionici i na treninzima odlična, što je jedan od preduslova za dobre rezultate.

- Imamo jednu od najmlađih ekipa u ligi koja je će na proljeće pokušati da popravi plasman i stigne do gornjeg dijela tabele. Pored prvenstva imamo velike ambicije u Kupu RS gdje smo ostvarili plasman u polufinale. Atmosfera u ekipi je odlična, jer se svi odlično međusobno dobro poznajemo i družimo. Nadam se da ćemo u drugom dijelu sezone imati podršku svojih navijača koja će puno značiti – zaključio je Drakul.

Jesenji dio sezone Sutjeska je završila na šestom mjestu sa 20 osvojenih bodova, a u prvom proljećnom kolu 8. marta Fočaci će gostovati ekipi Proletera u Tesliću.

Rade Jokić

Нема коментара:

Постави коментар